Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat


”Kas niin. Haluatte kuulla tarinan, ja minä kerron teille sellaisen…”

– Khaled Hosseini

 


Khaled Hosseinin romaani ”Ja vuoret kaikuivat” on kirjailijan uusin teos, joka on ilmestynyt vuonna 2013. Kirjailijalta on aiemmin ilmestynyt kaksi teosta ”Leijapoika” (2003) ja ”Tuhat loistavaa aurinkoa” (2007). Uusimmassa teoksessaan Hosseini jatkaa edellisten kirjojensa teemaa antamalla lisää tietoja ja uutta näkökulmaa Afganistanin historiasta ja kulttuurista.

 

”Ja vuoret kaikuivat” teoksen tapahtumat lähtevät liikkeelle Afganistanista vuonna 1952, jossa elämän vaikeudet koettelevat Abdullahia ja hänen perhettään. Läheiset sisarukset Abdullah ja hänen siskonsa Pari asuvat perheineen Shadbaghin kylässä. Pian tapahtuu kuitenkin käänne, jonka seurauksena sisarusten yhteinen elämä muuttuu.

 

Hosseinin aiemmat kirjat lukeneena ei tämäkään teos tuottanut pettymystä. ”Ja vuoret kaikuivat” romaani sisälsi useita hienoja kuvauksia ja ajatuksia alusta loppuun. Kokonaisuudessaan teksti oli pysähdyttävää ja koukuttavaa luettavaa mielenkiintoisine henkilöhahmoineen. Kirja sopii luettavaksi kaikille, jotka haluavat kokea mielenpainuvan lukuelämyksen.


– Laura. L

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *