Paulo Coelho: Alef

Alef on mestarikirjailija Paulo Coelhon neljästoista pitkä romaani. Pitkälti omaelämäkerrallisen romaanin teemoja ovat uskon kriisissä olevan Coelhon henkinen uudistuminen. Samalla Coelho kuvaa jälleensyntymää tavalla, joka saa asiaan perehtymättömänkin lukijan miettimään tämän maailmankaikkeuden mystisiä puolia.

Kuten Coelhon ehkä tunnetuimmassa romaanissa Alkemistissa, tässäkin kirjassa matkustetaan. Tällä kertaa Coelhon matka kulkee ympäri maailman aina tuhansien kilometrien matkan läpi Venäjän. Samalla Coelho kokee henkisen eheytymisen. Coelhon tapa saada uskomattomiltakin tuntuvat asiat kuulostamaan uskottavilta on poikkeuksellista. Se miten lukija kokee asiat riippuu tietysti lukijasta.

Suosittelen Alefia ihmisille, jotka haluavat kevyttä luettavaa ehkä monia askarruttavistakin elämänkysymyksistä. Alef on matka mielen syövereihin ja sinne se myös jääkin.

 Jukka P, Kir2sn

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *