Tet-harjoittelija Annun terveiset soten kirjastosta

Tet-harjoittelija Annun terveiset soten kirjastosta

Olen 8. luokkalainen Kiuruvedeltä ja olin TET-jaksolla Oulun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan kirjastossa.

Kun kuulin että täytyy hakea TET- paikka jostain, täytyy myöntää, että ensimmäisenä mieleeni ei tullut kirjasto, vaan joku kauppa tai päiväkoti. Ja tietenkin toivoin että ystäväni olisivat olleet samassa TET- paikassa kuin minä. Mutta onneksi minun tätini on töissä Oulussa, joten menin sitten hänen työpaikalleen TET:tiin.

Luulin, että kirjasto työ on tylsää ja helppoa ja siinä pitää vain hyllyttää ja auttaa asiakkaita. Selvisi kuitenkin, että tehtävää on aika paljon, eikä se ole aina niin helppoa. Aakkoset ovat ainakin minulla kehittyneet tosi paljon, koska niitä tarvitaan täällä joka päivä. Työ on myös aika rauhallista. Ei tarvitse tehdä kaikkea hirmuisella vauhdilla, koska huolellisuus on tärkeämpää.

Viikon aikana olen hyllyttänyt, järjestellyt varastoa aakkosjärjestykseen, leimaillut kirjoja ja liimannut viivakoodeja uusiin kirjastokortteihin. Onneksi nuo hommat ovat olleet minulle tarpeeksi yksinkertaisia. Työpäiväni kestää aina kuusi tuntia eli yhtä pitkään kuin minun koulupäiväni.

Vaikka itse olenkin vähän toiminnallisempi ihminen, on täällä kirjastossa ollut ihan viihtyisää eikä kaduta ollenkaan, että menin kirjastoon TET:tiin.

Annu Laitinen
TET-harjoittelija
Sosiaali- ja terveysalan kirjasto

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *