Opiskelija, älä ole apina!

Opiskelijan ei tule sulkea silmiään, korviaan eikä suutaan europarlamenttivaalien alla. Nyt jos koska kannattaa herkistää kaikki aistit. Jos kuuntelee tarkasti ja tarkkailee lähiympäristöä, on helppo huomata, miksi europarlamenttivaalit ovat tärkeät.

Eurovaalien alla ei kannata pantata sanojaan, sillä Euroopan unioni vaikuttaa opiskelijoihin esimerkiksi kansainvälisten vaihto-ohjelmien kautta. Nuorten kansainvälinen liikkuvuus ja ymmärrys ajankohtaisista asioista tekee opiskelijoista Eurooppa-asioiden ammattilaisia, eli toisin sanoen viidakon kuninkaita.

Kun oma lähimetsikkö käy pieneksi, voi näkemystä maailman menosta lähteä laajentamaan muualle Eurooppaan. Kielitaito ja monikulttuuriset yhteistyötaidot avaavat ovet työelämään. Harjoittelun suorittamista helpottaa se, että ulkomailla suoritetut opinnot saa näppärästi opintopisteiksi myös kotimaan kamaralla. Opiskelijoiden matkustamista helpottavat lisäksi liikkumisen vapaus Euroopan sisällä sekä Euroopan laajuiset vakuutukset ja terveydenhuolto. Työntekijöiden vapaa liikkuvuus puolestaan avaa mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

Opiskelija on myös kuluttaja, jonka arjessa näkyvät euron arvon vaikutukset talouteen sekä kuluttajansuoja-asiat, kuten esimerkiksi erilaisten tuotteiden laatu ja turvallisuus. Jos Euroopan unionissa päätetään geenimanipuloidun ruoan laillistamisesta, niin vaikutukset näkyvät myös opiskelijaravintoloissa.  

Tavalliselle tallaajalle ja peruskoulunpenkinkuluttajalle Euroopan parlamentin jäsenten, eli meppien, tehtävät ovat usein tuntemattomia. Mitä ovat varjotehtävät – liittyvätkö ne jotenkin Varjo-Ankkaan? Vaikka meppien tehtävät ja päätöksenteko Euroopan tasolla saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, päätöksenteon vaikutukset näkyvät koko Euroopassa.

Apinakin tajuaa, että Euroopan unionilla on merkittävä vaikutus moniin opiskelijoita koskeviin asioihin. Opiskelija, olet eurooppalainen. Käytä ääntäsi!

 

UGA, UGA UUH!

Älä ole apina,

muista äänestää.

Innostunein eurovaaliterveisin koko OSAKOn hallitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *