Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kjell Westö: Kangastus 38

 

Kjell Westön rakkaus ja kiinnostus kotikaupunkiaan Helsinkiä kohtaan on ennallaan, kuten hänen uusin, kuudes romaaninsa Kangastus 38 osoittaa. Ajalliselta käsittelyltään jopa lähes megalomaanisten, kollektiivisten kasvutarinoiden vastapainoksi tällä kertaa on tarjolla hieman maanläheisempää ajankuvausta, jonka välitön aikamittakaava on noin vuoden mittainen. Menneisyys on kuitenkin romaanissa läsnä välillisesti, sillä tarinan keskiössä on jo valmiiksi aikuisia ihmisiä. Toisen päähenkilön kautta kuvataan kotimaista, vielä tuolloin tuoretta sisällissodan traumaa, toisen nenällä haistellaan Euroopan levotonten tuulten ilmapiiriä, hiljalleen mutta varmasti sekoittuvaa ideologioiden ja valtiollisten jännitteiden ruutitynnyriä.

– Max Peltonen KIR2SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *