Sophie Kinsella – Kevytkenkäinen kummitus

Sophie Kinsella - Kevytkenkäinen kummitus

Sophie Kinsellan ”Kevytkenkäinen kummitus” on ilmestynyt 2010.
Kirja kertoo nimensä mukaan kummituksesta. Päähenkilön Lara Lingtonin elämä muuttuu paljon, kun hänen isotätinsä, Sadie, kuolee, ja isotädin 23-vuotias haamu rupeaa kummittelemaan Laralle. Kummittelun taustalla on Sadien tarve löytää hänen vanha kaulakorunsa, ja sitä etsiessään Lara joutuu moniin kummallisiin tilanteisiin.

Kirja kertoo Laran ja Sadien yhteisistä hetkistä. Kirjan keskustelut ovat sellaisia, joita tavalliset kaverukset voisivat käydä. Teoksessa käydään läpi arkipäiväisiä asioita, joita monet joutuvat kohtaamaan: eroa, ystävyyttä, rakastumista… Kinsella on osannut kirjoittaa asioista tyylillä, joka tekee näiden asioiden käsittelemisestä helpompaa.

Kirjassa on noloja tilanteita, jonkin verran salapoliiseilua sekä romantiikkaa ja rakkautta. Kevytkenkäinen kummitus on hauska tarina ystävyydestä, jossa samalla käydään läpi vaikeitakin asioita. Tässä on jonkin verran fantasiaa, mutta sitä ei oikeastaan huomaa. Jännää kirjassa on myös se kuinka nopeasti Lara hyväksyy kummituksen, eikä ajattele tulleensa hulluksi.

Sophie Kinsella tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-sarjastaan. Kinsellasta on sanottu muun muassa, että hän kirjoittaa näpäkästi ja hauskasti. Olen itse samaa mieltä, ja jos tykkää nopealukuisista kirjoista, niin tämä on varma valinta.

-Mari Haataja, kir2sn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *