Janet Evanovich: Ensin rahat – Stephanie Plum

Janet Evanovich: Ensin rahat - Stephanie Plum

Julkaistu 1994 nimellä One for the money, Kristiina Drews Suomensi vuonna 1995 Tammelle nimellä Vainko rahasta, Stephanie?. WSOY aloitti sarjan julkaisemisen alusta vuonna 2008 suomentajana Hanna Tarkka. 

Kirjan päähenkilö, Stephanie Plum menetti työpaikkansa alusvaatteiden sisäänostajana ja aviomiehensä samanaikaisesti. Kohentaakseen katastrofaalista taloudellista asemaansa hän pestautuu serkkunsa Vinnien firmaan palkkionmetsästäjäksi. 

Ensimmäiseksi tehtäväkseen hän saa palauttaa poliisin suojiin murhasta epäillyn poliisin, Joe Morellin, joka hävisi vapauduttuaan takuita vastaan. Sattumalta samainen Morelli on sänkykamarisilmäinen hurmuri, joka puhui Stephanielta pöksyt jalasta jo Stephanien ollessa 16. 

Metsästyksen ohessa Stephanie astuu naisia sadistisesti kohtelevan nyrkkeilijän Beniton varpaille. Stephanien toiminta on aikamoista koheltamista, ja lopussa saakin ihmetellä pelastaako Morelli Stephanien Benitolta, vai toimittaako Stephanie Morellin poliisiasemalle. 

Kirja on viihdyttävää kevyttä lukemista, ja hieman kesken jäänyt loppuasetelma houkuttelee tarttumaan sarjan seuraavaan osaan. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *