Fables

Fables on Bill Willinghamin luoma sarjakuvasarja, jota julkaisee Vertigo. Fablesin ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2002 ja sarjan on ilmoitettu loppuvan vuonna 2015.

Sarja kertoo eri saduista ja kansantaruista tunnetuista hahmoista, jotka kutsuvat itseään Fableiksi. Fablet ovat joutuneet muuttamaan kotimaastaan nykyajan New Yorkiin, jonne he ovat perustaneet salaisen kaupunginosan, Fabletownin. Fablet, jotka eivät kykene sulautumaan ihmisten sekaan, asuvat Farmiksi kutsutulla alueella, jota osa pitää vankilana. Elämä Fabletownissa ei ole samanlaista kuin saduissa, vaan sarjan henkilöt joutuvat kohtaamaan arkipäiväisiä ongelmia, kuten avioeroja ja köyhyyttä. Sarjassa käsitellään muun muassa murhamysteereitä, salaliittoja ja muita rikoksia.

Kaikki päähenkilöt ovat yleisesti vapaassa käytössä olevia hahmoja eri kansantaruista ja mytologioista. Suurin osa hahmoista on eurooppalaisista tarinoista, mutta mukana on myös hahmoja arabialaisista ja amerikkalaisista tarinoista. Yksi sarjan keskeisistä hahmoista on iso paha susi eli Bigby Wolf, joka toimii sarjan alussa Fabletownin sheriffinä.                                                                                                    

Sarjaan on ilmestynyt 139 osaa (huhtikuu 2014) ja sen on määrä loppua osaan nro 150. Fablesista on tehty muutamia spin-offeja ja se on saanut monia palkintoja. Siitä on tehty myös televisiosarja ja elokuva. Telltale Games on kehittänyt Fablesiin perustuvan video pelin The Wolf Among Us, joka julkaistaan viidessä osassa, joista kolme on ilmestynyt (huhtikuu 2014). Pelissä ohjataan sheriffinä toimivaa Bibgy Wolfia, joka ratkoo Fabletownissa tapahtunutta murhaa.

 

– Leea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *