Kvanttivaras – Hannu Rajaniemi

Kirjan päähenkilö Jean le Flambeur on mestarivaras ja huijari, monet ovat kuulleet hänen teoistaan, mutta kukaan ei kuitenkaan tiedä hänestä mitään. Keikan epäonnistuttua hän on joutunut dilemmavankilaan, jossa vangit loputtomasti pelaavat kuolettavia pelejä toisten vankien kanssa. Flambeur kuitenkin saa toisen mahdollisuuden, kun Mieli-niminen nainen tarjoaa hänelle tilaisuuden suorittaa epäonnistunut mennyt keikka loppuun.

Kvanttivaras on häikäisevä tieteisooppera tulevaisuudesta, jossa Marsissa sijaitsevat kaupungit liikkuvat, muistoja voi jakaa ja aika on rahaa.

Kirja oli mielestäni erittäin mukaansatempaava ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille sci-fistä kiinnostuneille. Itsekkään en ole ennen juuri lukenut tieteisoopperaa, mutta tämä teos oli todella hyvin kirjoitettu ja sain luettua sen melkein kerralla läpi. 

– Iida-Maria Tapio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *