Tässä sitä nyt taas ollaan

Aloitusviikko informaatiotulvineen on jo takana, ja kaikki opiskelijat ovat päässeet enemmän tai vähemmän varsinaisten opintojaksojen makuun. 

Myös OSAKOn toimiston väki, eli hallitus ja työntekijät, ovat ehtineet päästä syksyn rumbassa vauhtiin. Tour d’Oulu vietiin onnistuneesti läpi ja jatkoilla oli suorastaan hurja määrä porukkaa. Kiitoksia kaikille osallistuneille, en muista yhtä hienoa Tour d’Oulua, vaikka tämä oli minulle jo viides sellainen! 

Seuraavat OSAKOn järjestämät bileethän ovat jo huomenna perjantaina Limingantullin Superpark Areenassa, jossa mäjähtää koko syksyn isoin amk-puolen opiskelijatapahtuma Preludi. Kaikki ennakkoliput on jo myyty, joten reippaasti Tour d’Ouluakin isommat pippalot on tiedossa. Ja lippuja on ostettavissa rajoitettu määrä myös ovelta, joten sinne vain kärkkymään kello 20:n tienoilla, mikäli et vielä saanut tikettiäsi!

Aikaa vie myös iso määrä opiskelijakorttitilauksia, mikä tietysti kertoo opiskelijoiden aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta OSAKOa kohtaan. Tätäkin kirjoittaessa neljä henkilöä kiinnittää saapuneihin opiskelijakortteihin lukuvuositarroja, jotta ne voidaan toimittaa mahdollisimman nopeasti eteenpäin yksiköihin opiskelijoiden noudettavaksi.

Kaiken muun hyvän lisäksi syksyn varmoja merkkejä ovat vaikkapa OSAKOn poliittisten ohjelmien päivittäminen, sekä valtakunnallisten liittojen (Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL) liittokokouksiin valmistautuminen. Eivät OSAKOn hallitus ja työntekijät helpolla pääse, mutta voin kertoa että kyllä kaikki luetellut työ mielekästä hommaa ovat.

Valtakunnallisesti opiskelijapolitiikassa on kuultu viime aikoina jopa joitain hyviä uutisia. Suomen hallitus päätti elokuun lopun budjettineuvotteluissa toteuttaa ammattikorkeakoulujen rahoituksen indeksikorotuksen täysimääräisenä. Eli amkeilta ei leikata niin paljon kuin aluksi oli tarkoitus. Sosiaali- terveysalan opiskelijoille valtio kustantaa jatkossa noin 150-euroisen kolmiosaisen hepatiitti B -rokotteen. Nämä kaksi pienehköä, mutta hyvää uutista tuovat toivottua vaihtelua ainaisiin huonoihin uutisiin koulutusrintamalla.

Seuraavaksi odotamme jännityksellä ammattikorkeakoululain käsittelyn etenemistä. Ainakaan vielä eduskunta ei ole saamassa lakia käsittelyynsä, sillä se on ollut jämähtäneenä perustuslakivaliokunnassa. Odottelimme jo keväällä, että milloinhan uusi laki hyväksytään. Politiikan rattaat ovat joskus jähmeät, mutta toisaalta voisi kuvitella että SAMOKilla on nyt enemmän aikaa vaikuttaa amk-lain muotoon, niin että se olisi opiskelijalle suotuisampi.

Mutta näistä ja monesta muusta asiasta saamme lisätietoa lähikuukausien aikana. Mikäli jokin kohta tekstissä kiinnosti, allekirjoittaneen ja kaikkien muidenkin OSAKO-aktiivien yhteystiedot löytyvät OSAKOn nettisivuilta (www.osakoweb.fi). Kaikkea saa kysyä ja kaikkea saa ehdottaa, olemme vastaanottavaisia!

 

Preludi on taas

sinne tulevat kaikki

varsinkin sinä

Vesa-Ville ”Vessu” Väänänen

OSAKOn edustajiston puheenjohtaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *