Syyskuun superviikolla tarjolla hyvää mieltä

Älä mieti menneitä, älä turhaan mieti tulevaa
Kerro mulle miten historiaa luetaan
Tässä hetkessä on kaikki mitä tarvitaan ja me voidaan tehdä ihan mitä halutaan

Näin toteaa räpartisti Paleface Miten historiaa luetaan -kappaleessaan. Paleface on vuosittain vietettävän Kansainvälisen Liikkujan viikon (16.–22.9.) suojelija. Tänä vuonna teemana on Hyvä Elämä, mikä antaa pohdittavaa meille jokaiselle. Kyseisellä viikolla voisimme kukin pysähtyä miettimään, mistä oma hyvä elämä koostuu. Samalla voisi pohtia teemaviikon keskeistä kehotusta: Mieti, miten kuljet. Kaikilla valinnoillamme on vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan. Motivan asettamana tavoitteena on viisas liikkuminen, jolloin tunnistetaan omaa liikkumista koskevien pienten muutosten vaikutukset energiankulutukseen. Pitkän tähtäimen päämääränä on oman arkiliikkumisen energiankulutuksen vähentäminen. Energiavaroja maapallolla on rajallisesti, ja niitä on syytä käyttää harkitusti.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna teemaviikko tuottaa hyvin erilaisia tapahtumia. Pääkaupunkiseudulla julkinen liikkuminen on tavanomaista edullisempaa, Lappeenrannassa toistetaan ”Mennään bussilla – aja ilmaiseksi paikallisliikenteessä” -tapahtuma, ja myös Jyväskylässä tarjotaan ilmainen joukkoliikenne Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä. Oulun kaupunki ei lupaa alennusta bussilippuihin ko. viikolla, mutta toki monenlaista ohjelmaa on tarjolla, mm. piristystä bussimatkalaisille 22.9. ja uusi Katutaide –ulkoilureitti. Tarkemman ohjelman löydät täältä.

Viikon aikana vietetään jo vakiintuneita teemapäiviä, johon jokainen oamkilainen voi osallistua.

  1. Kimppakyytipäivä 17.9. Mitäpä jos tänä päivänä joko a) jakaisimme kyydin opiskelu- ja/tai työpaikalle tai b) hyppäisimme tarjottuun kimppakyytiin.
  2. Etätyöpäivän 18.9. teemana on Työn uusi johtajuus. Etätyöt ovat arkipäivää useassa organisaatiossa. Se edellyttää työntekijältä kykyä oman työn johtamiseen ja virtuaaliseen yhteisöllisyyteen sekä esimieheltä ennen kaikkea luottamusta. Vuoden 2014 etätyöjohtajaksi valittiin LähiTapiolan palvelupäällikkö Tiina Tapanainen. Perustelut ja viisi vinkkiä etätyöjohtajille löytyvät täältä.
  3. Auton vapaapäivä 22.9. peräänkuuluuttaa, että pyhittäisimme ko. maanantain vapaapäiväksi autollemme ja tekisimme tarvittavat liikut kyseisenä päivänä vaikkapa pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Kyseisen superviikon eräänlainen hyvän mielen mahdollisuuden huipentuma on Nälkäpäivä-keräys (18.–20.9.), jolloin jokaisella on lupa auttaa. Tämän vuotinen keräys on 34. lajissaan, ja varoja kerätään Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jolla autetaan apua tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla. Punainen risti lupaa sivuillaan, että jokaisesta lahjoitetusta eurosta 85 senttiä menee avustuskohteeseen. Tämän vuoden erityisavunkohteena on Ebola-alue. Oamkin Heimosta ja Oivasta löydät myös Nälkäpäivään liittyvää tiedotetta.

Niin, Tässä hetkessä on kaikki mitä tarvitaan ja me voidaan tehdä ihan mitä halutaan

Outi Virkkula,
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö

Kansainvälinen liikkujan viikko: http://www.liikkujanviikko.fi/
Miten historiaa luetaan: Youtube-video http://www.youtube.com/watch?v=KbwgCZJNZDA 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *