Edustajistovaalit – täältä tullaan!

Kohta koittaa taas se aika opiskelijakunnan vuosittaisessa kierrossa, eli edustajistovaalit. Ehdokasasettelu on kovaa vauhtia käynnissä, ja varsinaiset vaalit pidetään marraskuun 5.-11. päivänä.

Vaaleissa valitaan siis opiskelijakuntamme korkein päättävä elin, eli edustajisto. Vaaleissa voivat asettua ehdolle ja äänestää kaikki tulevalle lukuvuodelle jäsenmaksun maksaneet, eli ne, joilla löytyy OSAKOn opiskelijakortti ja voimassa oleva lukuvuositarra. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti: saat koulun sähköpostiisi linkin, jota kautta äänestäminen vie vain hetken.

Miksi sitten äänestää edarivaaleissa, tai vielä tärkeämpää, miksi asettua ehdolle? Edustajisto on opiskelijakuntamme “eduskunta”: se päättää niin budjeteistamme kuin poliittisista linjauksistamme niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti SAMOKin (Suomen opiskelijakuntien liitto) kautta. Edustajisto myös, yhtenä tärkeimmistä asioista, valitsee kulloisellekin vuodelle hallituksemme, joka hoitaa päivittäistä työtä opiskelijoidemme etujen ajamiseksi.

Edustajisto on siis paikka, jossa oikeasti jokainen pääsee vaikuttamaan asioihin korkeallakin tasolla. Tämän vuoden aikana käsitellyistä asioistamme hyviä esimerkkejä ovat valtakunnallisen vaikuttamisen ohjelma ja muutama viikko sitten eteenpäin lähteneet lausunnot niin SAMOKin kuin OLL:n (Opiskelijoiden liikuntaliitto) liittokokousmateriaaleihin.

Opiskelijapolitiikka on siinä mielessä helppoa, että edustajistossa ja ylipäätään OSAKOn toiminnassa kukaan ei oleta, että kaikki ovat valmiita poliitikkoja, vaan tarkoitus on kasvattaa ihmisiä aktiiviseen kansalaistoimintaan toiminnan kautta. Jos poliittiset puolueet tuntuvat oudoilta ja vierailta, löytyy kaikista yksiköistämme myös oma lista, jossa pääset nimenomaan ajamaan oman ja opiskelukavereidesi etuja päivittäiseen opiskeluun liittyen.

Vaikuttamaan toki pääsee myös äänestämällä. Ja se on vaalien tärkein asia. Esimerkiksi omaa opiskelukaveria kannattaa tukea antamalla hänelle äänensä. 

Lähdit sitten ehdolle tai äänestät, niin muista, että OSAKO ja sen edustajisto ajaa nimenomaan sinun etujasi niin koulun sisällä kuin laajemminkin. Älä siis jätä ääntäsi käyttämättä.

 

On lokakuu ja pimeys

edustajistovaalit tulevat taas

anna siis äänesi


 Tuukka Koirikivi, OSAKOn vaalilautakunnan varapuheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *