Tim Ferriss – Neljän tunnin työviikko (2013)

Haluatko päästä helpommalla?

Niin minäkin. Ja niin myös Tim Ferriss, jota helsinkiläiskustantamo Basam Books nimittää ”mediamaailman sähköjänikseksi, moniyrittäjäksi, enkelisijoittajaksi, menestyskirjailijaksi, bloggaajaksi ja laiskaksi himokuntoilijaksi” ja joka myös kertoo sinulle, kuinka.

Monella meistä työ sanelee, mitä 24-tuntiseen vuorokauteemme sisältyy. Provosoivasti nimetyssä modernissa klassikossaan ”Neljän tunnin työviikko” Ferris osoittaa, kuinka meistä jokainen voi tehostaa, ulkoistaa ja jopa laadullisesti parantaa omaa työntekoaan, alasta riippumatta. Esimerkiksi itse kirjastoalan opiskelijana voin helposti kuvitella, miten tämä kaikki pätee myös kirjastoympäristössä.

Hän mm. popularisoi jo 1800-luvulta peräisin olevan Pareton periaatteen, jonka mukaan ”80 % seurauksista johtuu 20 %:sta syistä” ja tarjoaa tälle käytännön sovellutuksia. Ferris vihjaa tyylikkäästi, että useat meistä haahuilevat päivästä toiseen sellaisten asioiden parissa, jotka eivät juurikaan näy itse lopputuloksessa. Minä ainakin, tunnustan.

Olitpa yrittäjä, palkollinen tai vaikkapa vasta jommastakummasta haaveileva – miksi et siis tehostaisi ajankäyttöäsi ja keskittyisi siihen, mikä on olennaista? Tämä on avain ”uusrikkauteen”, elämäntapaan, jonka ymmärrät luettuasi Tim Ferrissin ”Neljän tunnin työviikon”. Kipin kapin kirjastoon!

Kuva: Basambooks.com

-Olli Hiltunen, KIR2SN 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *