3. luukku: Tiedenörtin vaimoprojekti

3. luukku: Tiedenörtin vaimoprojekti

Donin, 39-vuotiaan genetiikan tutkijan, arki sujuu täsmällisen minuuttiohjelman turvin.  Kun työn, kuntoilun ja ruuanlaiton rutiinit jättävät aikatauluihin rakkauden mentävän aukon, tiedemies päättää löytää täydellisen naisen tieteellisin menetelmin, psykologisilla soveltuvuustesteillä ja kyselylomakkeella.

Vaimoprojekti koettelee, paitsi vaimoehdokkaiden hermoja, myös Donin turvalliseksi järjestämää arkea. Varsinkin yksi testauksessa täysin kelvottomaksi vaimoehdokkaaksi osoittautunut Rosie laittaa Donin pasmat täysin sekaisin… 

Vaimotesti on kepeä , viihdyttävä  ja hauskanhöpsö tarina siitä, mitä voi tapahtua, jos uskaltaa luopua kaavoistaan ja rutiineistaan. Romanttista viihdekirjallisuutta, juu, mutta näkökulma on vaihteeksi miehen.  Yllätyksiä juoni ei tarjoa, mutta välipaloiksi ihan mukavia ajatelmia, esimerkiksi:

”Ihmiset jättävät usein havaitsematta sen, mikä on lähellä heitä itseään ja kaikkien muiden nähtävissä.”

Craeme Simsion: Vaimotesti, Otava, 2013, ISBN 978-951-1-27296-0  Tilattavissa Leevin Yhteislaina-palvelun kautta Kuopion Varastokirjastosta https://oamk.finna.fi/Record/vaari.1588787

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *