Taas on yksi vuosi pulkassa!

Noin yksitoista kuukautta sitten minut valittiin SAMOKin hallituksen jäseneksi. Olin onneni kukkuloilla, en pelkästään saamani luottamuksen takia, vaan myös sen vuoksi, että olin saanut viettää mahtavan vuoden upean opiskelijakunnan OSAKOn puikoissa. Tänä vuonna olen seurannut OSAKOn menoa etäämmältä ja meininki on näyttänyt hyvältä.

Viime vuonna valmistunut strategia on saanut rinnalleen kunnianhimoisen strategiasuunnitelman, valtakunnallisen vaikuttamisen ohjelma päivityksen sekä OSAKOn viestintä on ottanut hurjan harppauksen eteenpäin houkuttelevuudessa. Erityisesti tapahtumien ilmeet ovat mielestäni olleet kovinta kamaa tänä vuonna!

Tänä vuonna Oamk on kokenut taas myllerryksiä ja niin on OSAKOkin. Muutos on pysyvä olotila tässä maailmassa, mutta jatkuva epävarmuus väsyttää. Siirtyminen yhtiömuotoon sekä taloudelliset kiristykset sekä tiedotuksen puute ovat varmasti kiristäneet niin henkilökunnan kuin opiskelijoiden hermoja ja vaikuttaneet kaikkien jaksamiseen. OSAKOn ja Oamkin on tulevaisuudessa jatkettava yhteisöllisen ammattikorkeakoulun rakentamista, jotta jokainen korkeakouluyhteisön jäsen kokee itsensä huomioiduksi.

OSAKOn omat muutokset hallituksen kokoonpanossa ja sen puiminen edustajiston kanssa vei voimia opiskelijakunnan toimijoilta. Edustajiston tehtävä on ohjata operatiivisen toiminnan suuntaa, ajatella isompaa kuvaa ja keskustella avoimesti keskenään. Politisoituminen tai puolensa valitseminen voi mutkistaa asioita kummasti, mielestäni edustajisto on se paikka, jossa mietitään opiskelijakunnan parasta. Toivotan onnea uudelle, tulevan kauden edustajistolle; muistakaa tekemisen meininki ja pitäkää hauskaa keskenänne!

Viime vuonna pääsimme keväällä yli tavoitteestamme: 4000 jäsenestä. Tänä vuonna tavoite on päräytetty rikki jo ennen joulua! Siihen on varmasti vaikuttanut tämän vuoden hyvä meininki, mutta myös näkyvä ja mielestäni erinomaisesti onnistunut edustajistovaalikampanja. Ehdokkaita tänä vuonna oli huikea määrä, 70 kappaletta(!!!!)  ja jokaisen ehdokkaan tekemä henkilökohtainen kampanjointi varmasti vaikutti vaalin äänestysprosenttiin ja jäsenmäärään.

Myllerryksistä huolimatta OSAKOn meininki on säilynyt koko vuoden sellaisena kuin pitääkin, vesinokkaeläinmäisenä! Kuten vesinokkaeläimessä yhdistyy OSAKOssa useita ominaisuuksia; edunvalvonta, opiskelijakulttuuri, palvelut ja tuki opiskelijoille ja ainutlaatuisuus.


Haikein hai’uin kiitän:


kun vuosi päättyy

kun uusi sivu kääntyy

elämä jatkuu


Noora Nousiainen, SAMOKin hallituksen jäsen, aina osakolainen ja n:nen vuoden opiskelija


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *