17. luukku: Keikkaa pukkaa…

Joulunalusviikot ovat kiireistä aikaa tontuille. Joululauluja pitäisi ehtiä käydä laulamassa päiväkodeissa, kouluissa, kirkoissa, vanhustentaloissa ja jopa kauppakeskuksissa. Keikkailevalla tontulla pitää olla takataskussaan melkoinen repertuaari joululauluja, voisipa sanoa että melkein pukinkontillinen. Laulajatonttumme päättikin suunnata Kotkantien kirjastoon lainaamaan nuotteja, joista säestäjätonttu voisi sitten soittaa esitystilanteessa, mutta kuinkas kävikään!
 

Hylly oli aivan tyhjä! Laulajatonttumme ei osannut aavistaakaan, että suositut joulunuotit lainataan kirjastostamme jo lokakuussa. Mikä avuksi ? Kirjaston asiakaspalvelupisteessä tontulle kerrotaan, että Oamkin kirjaston sivulta löytyy ratkaisu tähänkin pulmaan, talon omaa tuotantoa oleva digitaalinen nuottikirjasto: http://www.e-concerthouse.com/library/

Sieltä laulajatonttu löytää säestäjätontulle nuotinnoksia joululauluihin ja pystyy jopa muuttamaan laulujen korkeutta hieman matalammalle, näin joulun lähestyessä alkaa laulajatontunkin kurkussa jo hieman tuntua karhealta.

Näin pääsivät tonttujen joulukeikat jatkumaan. Iloinen laulajatonttu huomasi samalla, että digitaalisesta nuottikirjastosta löytyy paljon muutakin mukavaa soitettavaa ja laulettavaa. Arvattavasti aaton kiireiden jälkeen Korvatunturilla soitto soi ja laulu raikaa!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *