Tuomo Kilpeläinen: Kahvakuulakoulu (2012)

Tuomo Kilpeläisen Kahvakuulakoulu on oivallinen tietopaketti kahvakuulailusta niin aloittelijalle, aiemmin kahvakuulailua harrastaneelle kuin kahvakuulaohjaajallekin. Kirja antaa hyvät perustiedot kahvakuulaharjoittelusta väläyttäen myös hieman kahvakuulailun historiaa ja kilpailutoimintaa.

Kahvakuulailu on monipuolista liikuntaa, jossa kehittyminen voi jatkua pitkään ja haasteita riittää. Kahvakuulaharjoittelu voi olla askeettista voimailua, toiminnallista harjoittelua tai kestävyysliikuntaa. Harjoittelulla on aina monia ulottuvuuksia. Kahvakuulailun perustana ovat heilurimaiset liikkeet, kuten etuheilautus sekä painonnostosta tutut perusliikkeet tempaus, rinnalleveto ja työntö. Kahvakuulailu kehittää lihaskunnon lisäksi kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. (Kilpeläinen 2012, 15.)

Kirjan laajan liikepankki -osion värikkäät ja inspiroivat valokuvat sekä selkeät kirjalliset ohjeet esittelevät ja opastavat kahvakuulaliikkeiden suorittamisessa. Osio jakautuu kahvakuulailun lämmittely- ja perusliikkeisiin sekä pariharjoitteisiin. Siellä täällä liikepankkia on myös kuulapattereita, jotka sisältävät pieniä harjoitekokonaisuuksia. Harjoittelun syrjään pääsee mukavasti kiinni myös kirjan loppuosan kolmen erilaisen kahvakuulailun malliviikon kautta, jossa huomioidaan erilaiset liikkujat aina aloittelijasta aktiivikuntoilijaan.

 

Kahvakuulakoulu on kerrassaan toimiva kokonaisuus tiedonjanoiselle!

 

– Jenna Ollikainen, KIR3SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *