Kansainvälisyys kuuluu kaikille

Mitä on kansainvälisyys Oamkissa? Tähän monelle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen vaihto-opiskelijat, englanninkieliset tutkinto-ohjelmat ja kansainvälinen eli kv-tuutorointi. Ne ovat tietysti iso osa Oamkin kansainvälisyyttä, mutta kansainvälisyys on myös paljon muutakin. Nykypäivänä kansainvälisyyttä on kaikkialla eikä sitä voi erottaa omaksi asiakseen. Parhaimmillaan kansainvälisyys on arjen pieniä asioita kuten sitä, että OSAKOn viestintä on yleensä sekä suomeksi että englanniksi.

Siinäpä oli päivän liipalaapa ja nyt käyn asiaan. Kuinka moni tiesi, että kaikki OSAKOn tapahtumat on tarkoitettu kaikille meidän opiskelijoille, ellei toisin mainita? Se että Facebookissa Kemin lumilinnareissun kuvaus on ensin englanniksi ja vasta sitten suomeksi ei tarkoita sitä, että tapahtuma olisi tarkoitettu pelkästään vaihtareille. Olen kuullut todella monen ihmisen suusta, ettei vaihtareihin pääse tutustumaan missään. Se on totta, että tässä asiassa on kehittämisen varaa, ja aion omalta osaltani keskittyä erityisesti tähän ongelmaan tänä vuonna.  Mutta, kuten otsikkokin sanoo, kansainvälisyys kuuluu kaikille. Sen edistäminen ei ole vain koulun ja järjestöjen tehtävä vaan jokainen voi vaikuttaa asioihin itse. Voit esimerkiksi hakea kv-tuutoriksi. Haku on käynnissä ja tietoa löytyy muun muassa OSAKOn nettisivuilta ja eilen 28.1. kaikille opiskelijoille sähköpostiin lähetetystä opiskelijatiedotteesta.

Kaikilla ei tietysti ole mahdollisuutta lähteä vaihtoon tai toimia kv-tuutorina, joten myös matalan kynnyksen kansainvälistymismahdollisuuksia tarvitaan. Niitä kehitellään ja parannellaan Oamkissa ja täällä OSAKOn kellarissa kaiken aikaa. Ja ainahan voi kysyä vaikkapa omilta opettajilta, onko omalla alalla tällä hetkellä vaihtareita ja miten heihin saisi yhteyden.


Kansainvälisyys
tulevaisuus arkinen
kuuluu kaikille

Sami Heinonen
OSAKOn hallituksen jäsen, kansainväliset asiat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *