Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein (Otava, 2014)

Suomalaisten suosikkikirjailijan uusin romaani on viihdyttävä sekoitus kevyttä ja vakavaa.

Eevi ja Kari ovat tavallinen työssäkäyvä lapseton pariskunta, jonka rahat ovat tiukilla. Eevi työskentelee kauneushoitolassa ja mies Kari on bändinsä kanssa keikkaileva, juopotteleva harrastelijamuusikko. Eevi on lapsuudessaan kärsinyt koulukiusaamisesta ja vanhempiensa pihistelystä. Eevi tekee lottorivin hetken mielijohteesta ja saa yllättäen kaikki oikein.

Vaikka alkuun lottovoitto tuntuu mahtavalta, tarinan edetessä Eevi ja Kari joutuvat pohtimaan: Mitä rahalla tehdään ja kenelle kerrotaan vai kerrotaanko kenellekään? Voiko lottovoittajana elää muille paljastumatta? Entä miten voitto vaikuttaa parisuhteeseen ja miten käy ystävyyssuhteiden? Alkuun rahaa menee muun muassa uuteen hienoon asuntoon ja kalliisiin vaatteisiin. Karille alkaa maistua aiempaa paremmin viina ja Eevi alkaa miettiä rakastaako enää miestään. Läheiset ihmiset alkavat käyttää pariskunnan äkkirikastumista hyväkseen ja Eevistä alkaa tuntua ettei kehenkään voi enää luottaa.

Kaikki oikein on taattua Härköstä: sujuvaa kieltä ja nasevaa dialogia – unohtamatta tietenkään mustaa huumoria.

Kuva: Otava (http://www.otava.fi/kirjat/9789511273165/#.VO26nOF8s4s)

Henna (KIR3SN)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *