Risto Isomäki – Kurganin varjot (2014)

Kurganin varjot on Isomäen uusin romaani. Teoksessa on sekoitettu sopivasti fiktiota ja tieteellistä faktaa. Niin kuin aiemmissakin Isomäen ekoromaaneissa, ilmastonmuutoksen uhkakuvat ovat käymässä toteen. Päähenkilöinä kirjassa on pariskunta Irina ja Alex. Irina  on venäläinen ja Alex on venäläissuomalainen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen.

Alexin mielenkiinnon kohteena on muinaiset hautakummut, kurganit. Irina on meribiologi ja hän on kiinnostunut Mustastamerestä, joka alkaa käyttäytyä oudosti. Delfiinejä ja kaloja kuolee joukoittain ja kalastusveneen pohja maalautuu mustaksi. Irina alkaa kollegansa Jurin kanssa tutkimaan asiaa tarkemmin. Alexin jo melkein luopuessa kaivauksista, hän tekee upean löydön. Arkeologia ja merentutkimus on keskeisessä asemassa kirjassa, mutta myös kielitieteellisistä teorioista kerrotaan.

Isomäen romaanit ovat aina mielenkiintoisia ja erittäin koukuttavia. Kirja koukuttaa lukemaan yhdeltä istumalta, sillä lukemista ei voi lopettaa jännittävien käänteiden vuoksi.

Risto Isomäki on vapaa kirjailija ja tiedetoimittaja, joka kirjoittamisen lisäksi toimii erilaisissa kansainvälisissä ekologisissa kehityshankkeissa. Hänen tunnetuin romaaninsa Sarasvatin hiekkaa (2005) käsitteli tsunamien uhkaa ydinvoimaloille ja sen ennustukset kävivätkin toteen Fukushimassa Japanissa. Romaaniensa lisäksi Isomäki on julkaissut tietokirjoja.

Tiina K. (Kir3SN)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *