Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

rising stars

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Syksyllä 2014 opettajamme heitti meille ehdotuksen posterin tekemisestä ECR:ään (European Congress of Radiology;  www.ecr.org): ehdotus alkuun hieman hämmensi meitä, ja ehkä vähän naurattikin. Mekö muka? Hämmentyneinä lupauduttiin kuitenkin ottamaan haaste vastaan, ja sen parissa saimmekin tunteja ja taas tunteja kulumaan syksyn edetessä. Jossain vaiheessa tuli puheeksi, josko myös itse lähtisimme paikan päälle ECR:ään keväällä 2015. Kun sitten saimme tiedon posterimme hyväksynnästä ECR EPOS näyttelyyn, alkoi matkan suunnittelu joulun alla ihan toden teolla. Rahoitus järjestyi yllättävän helposti mahdollisille sponsoreille lähetettyjen kirjeiden avulla.

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Keskiviikkona 4.3.2015 suuntasimme ensimmäisen kerran metrolla Austria International Centeriin ja ECR:ään, jossa oli n. 20 000 muutakin osallistujaa. Kävimme kuuntelemassa muun muassa Susanne Kivistön esitystä (OYS:in päivystysröntgen) ilmahilatutkimuksesta.

 

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Torstaina aamulla oli EFRS HENRE educational wing students’ sessio, jossa Kirsillä oli suullinen esitys. Samassa tilaisuudessa suullisen esityksen piti myös opettajamme Anja.

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Jännitys purkautui illalla Visus Sky partyissa. Tämä ilta jäi varmasti meidän kaikkien mieleen yhtenä tähtihetkenä reissusta: maukasta ruokaa, juomaa, hyvää seuraa, uusia tuttavuuksia, huikeat näköalat (21. kerros!), ja kaikin puolin iloinen meininki.

 

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Osallistuimme luennoille keskiviikosta sunnuntaihin. Luennot alkoivat aamulla 8:30 ja loppuivat illalla 17:30. Osa oli  opetustyyppisiä, kutsuttaja puheenvuoroja ja toinen puoli tieteellisiä esityksiä. Rinnakkaisia luentoja oli yli kymmenen, joten valinnan varaa ja aiheita riitti.

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Kokonaisuutena reissusta jäi käteen paljon enemmän, kuin koskaan olisi voinut etukäteen uskoa. Pääsimme kuulemaan monia mielenkiintoisia luentoja ja luennoitsijoita, joiden artikkeleita olemme lukeneet (ja tenttineet), oppimaan uutta, kertaamaan jo tuttua, kuulemaan uusia tutkimustuloksia, kiertämään näyttelyä ja tutustumaan uusiin laitteisiin; ja ehkä parasta, tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito pääsi myös testiin matkan aikana. Ja toki Wien oli kaupunkinakin näkemisen arvoinen!  Mieleenpainuvin luento mielestämme oli Philipsin satellite symposium -luento protonikaappauksesta.

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Mielenkiintoisia luentoja olisi ollut paljon enemmän, kuin mille ehdimme edes osallistua. Kongressialueella kiertelimme myös näyttelyä ja vierailimme mm. Philipsin osastolla juomassa hyvää kahvia ja kyselemässä DoseAware -mittareista, jotka liittyivät oleellisena osana posteriimme. Paljastuikin, että heillä on uusi mittausohjelmisto DoseWise jo kehiteltynä ja saimme tutustua siihen.

 

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

Ei olisi voinut hiihtolomalta enempää odottaa, kaikki odotukset ylittyivät! Voimme lämpimästi suositella reissuun lähtemistä, jos ikinä mahdollista! Ja kai tässä uskaltaa jo posterin tekemistäkin suositella, loistava mahdollisuus ja kokemus. Nämä hetket eivät varmasti unohdu koskaan. Kiitos kaikille mukana olleille.

Vaihtoehtoja ja vaihtelua opiskeluun: röntgenhoitajaopiskelijat ja ECR

postauksen laativat röntgenhoitajaopiskelijat Piia, Kirsi ja Minna ja ope Anja

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *