Hyppy tuntemattomaan

Kevät 2012 ja hirveä hinku päästä opiskelemaan ammattikorkeakouluun eipä siis auta kun laittaa haku menemään.

Valinta ei ollut helppo ja hainkin useampaan kouluun ja eri aloille ympäri Suomen. Laitoin paperit menemään myös Ouluun ja luonnonvara-alalle, ja sinne pääsin. Opiskelen nyt luonnonvara-alalla maaseutuelinkeinoja ja minusta tulee Agrologi (amk).

Nimeni on Hulda ja olen kolmannen vuoden agrologiopiskelija. Opiskeluni OAMK:ssa lähenee loppuaan ja olen ollut hyvin tyytyväinen valintaani lähteä opiskelemaan agrologiksi juuri Oulussa.

Koulumme sijainti on hyvä ja koulutus on ollut monipuolista. Erityisesti olen pitänyt valinnaisuudesta kursseja miettiessä ja laajasta kurssitarjonnasta. Opettajat ovat tulleet muutamassa vuodessa hyvin tutuiksi ja heille on helppo mennä puhumaan. Mielestäni on kivaa kun Luovan (luonnonvara-alan) opettajat moikkaavat myös käytävillä kun nähdään 🙂

Ennen opiskelun alkua tiesin kyllä mitä agrologit tekee, mutta Oulu kaupunkina oli mulle täysin vieras. Olen nimittäin kotoisin Varsinais-Suomesta. Jotenkin eteläisemmät koulut olisivat olleet ehkä luontevimpia vaihtoehtoja, mutta ne ei käynyt mulla edes mielessä. Maiseman vaihdos on aina hyväksi ja olen todella nauttinut elämästä kaukana kotoa, Oulussa.

Oulussa opiskelu ei ole tylsää sillä tekemistä löytyy kyllä. Liikuntaa, kulttuuria ja opiskelijabileitä löytyy joka lähtöön! Niistä tulee jatkossa varmasti enemmän juttua 😉

Mielestäni agrologiksi kannattaa lähteä opiskelemaan jos haluaa monipuolisen koulutuksen joka sisältää tietoa mm. ympäristöstä, eläimistä, bioenergiasta ja yrittäjyydestä. Varsinkin bioenergiatietous on tulevaisuudessa todella tarpeellinen taito ja yrittäjyydestä on hyötyä joka alalla. Rohkeasti vaan hakemaan jos on vähänkään kiinnostusta. Hakuaikaa on 9.4.2015 asti.

Kuullaan, Hulda

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *