Uusien tuutoreiden aalto, A wave of new tutors

(in English below)

On taas se aurinkoinen aika keväästä jolloin opiskelijakunta kouluttaa uusia suomenkielisiä ja kansainvälisiä tuutoreita eli opiskelijoiden vertaisohjaajia. Hakemuksia saapui hyvin, ja heistä valikoitui koulutuksiin noin kaksisataa tuutorikoulutettavaa.

Mitä tuutorointi Oamkissa olikaan? Se on vapaaehtoisuuteen ja omien ryhmä- ja ohjaustaitojen kehittämiseen pohjautuvaa ohjaustoimintaa. Tuutorointi suunnataan pääasiassa uusille aloittaville opiskelijoille, mutta sen kehittämisen suunta on laaja. Perustuutoritoiminnan lisäksi jo perinteisellä liikuntatuutoroinnilla, mutta myös uudemmilla kulttuuri- ja kokemustuutoroinnilla tähdätään sekä vapaa-ajan toimintaan että myös opiskelun myöhempiin vaiheisiin ensimmäisen vuoden jälkeen. Myös verkkotuutorointia on suunnitteilla.

Tunnelmaa Kotkantien kampuksen auditoriossa perustuutorikoulutuksessa 

Kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita vastaamassa kansainvälisten tuutorikoulututettavien kysymyksiin

Jokainen uusi tuutori edustaa sekä koko ammattikorkeakouluyhteisöä, opiskelijakuntaa että omaa koulutusalaansa. Moni jo valmistunut vanha tuutori on huomannut kokemuksista, opituista asioista sekä laajasta verkostosta olevan hyötyä myöhemmin elämässä.

In English:

It is again that time of the year when sun is shining and OSAKO is training new Finnish and International Tutors for next academic year. A lot of applications came through and selected two hundred new tutors are being trained.

But what is tutoring in Oulu UAS about? It is voluntary-based learning process for students who want to take part in peer guidance mainly for new students. Tutoring is also being developed towards free-time activities and also later years of studies. To make it happen, in addition to the more traditional Sport Tutoring, OSAKO is developing Culture Tutoring and Experience Tutoring. Also tutoring in virtual environment is under development.

Finnish Tutors in Kotkantie campus’ auditorium

International exchange students answering to the questions of International Tutor trainees.

Each new tutor represents the Oulu UAS community, the student union OSAKO and also their own field of studies. Many already graduated ex-tutor have found tutoring experiences and wide social networks to be helpful later in their lives.

kavereita ja / friends and

kokemusta on saanut / experience have had

moni tuutori / many of the tutors

 Jari-Pekka Kanniainen

OSAKOn koulutussihteeri / OSAKO’s Secretary of Educational Affairs 

Tuutorikoulutettava vuosimallia 2007 / Tutor trainee from year 2007


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *