Terry Pratchett: Viikatemies

Asiat Kiekkomaailmassa joutuvat hieman vinksalleen, kun persoonan itselleen kehittänyt Kuolema vapautetaan virastaan korkeampien tahojen päätöksellä. Kun sielut jäävät johdattamatta tuonpuoleiseen, ovat kaaoksen ainekset kasassa.


Samaan aikaan kun Näkymättömän Yliopiston johtavat velhot pyrkivät avittamaan henkensä heittämisessä epäonnistuneen kollegansa poismenoa, vetäytyy Kuolema viettämään eläkepäiviä työmieheksi maaseudun rauhaan – hänellä kun viimeinkin on omaa aikaa. Ongelmat löytävät kuitenkin tiensä niin pieneen maalaiskylään kuin Ankh-Morporkin kaupunkiin. Kuinka käy eksyneiden sielujen, mikä on Kuoleman kohtalo ja mitä ovat nuo omituiset metallilangasta valmistetut pienten pyörien päällä kulkevat korit, joita alkaa yhtäkkiä ilmestyä kaikkialle?


Viikatemies jatkaa Terry Pratchettin Kiekkomaailmasta kertovaa kirjasarjaa taatulla laadulla. Hulvattomat hahmot vilistävät hurmaavassa sekasorrossa huumoria ja kaiken kulttuurin kattavia viittauksia säästelemättä, ja vakavat aiheet on sulautettu tarinaan aivan yhtä saumattomasti kuin absurdimmatkin elementit. Yhdistelmä huumoria, eläväistä kerrontaa ja jopa filosofista pohdintaa imaisee mukaansa, ja tekee liki mahdottomaksi kirjan laskemisen pois käsistä ennen takakannen saavuttamista.


– Milla Järvelä, KIR3SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *