Itseään etsimässä

(If you prefer to read this in English, please scroll down)

OSAKO edustaa kaikkia Oamkin opiskelijoita, mutta näyttääkö se siltä?  Millainen opiskelijakunta me olemme? Näitä kysymyksiä on OSAKOssa pyöritelty viimeisen vuoden ajan ja pyöritellään edelleen. Tällaisen ajatusprosessin ei tietenkään tule koskaan päättyä; ollakseen hyvä on oltava kriittinen omaa toimintaansa kohtaan. Itsensä on löydettävä yhä uudelleen, jottei jämähtäisi paikoilleen.

OSAKOlle on luotu viestintästrategia vuosille 2015–2017, ja vuosittain päivitettävä viestintäsuunnitelma on työn alla. Uudet kotisivut otettiin käyttöön loppuvuodesta 2014, ja ilmekin uudistui vuoden vaihteessa värikkäämmäksi. Logossa rullailee edelleen OSAKOn fuksianpunainen opinpyörä. Oletteko muuten koskaan kuulleet Avoimesta Tampereesta? Näyttääkö jokin tutulta?

Opiskelijakunta on rantautunut viimein myös Twitteriin ja Instagramiin (molemmissa @osakoweb). Opiskelijatiedotteen uudistaminenkin on tämän vuoden to do -listalla. Lisäksi opiskelijalehti Osakolaisen vappunumero jää pitkäaikaisen päätoimittajamme Daniel Walleniuksen viimeiseksi Danielin keskittyessä muihin haasteisiin. Uutta päätoimittajaakin siis etsitään parhaillaan. Työpaikasta saa ja kannattaa vinkata päätoimittajamateriaalia oleville tutuille.

Mutta mihin suuntaan nämä viestinnän strategiat, suunnitelmat ja muutokset OSAKOa oikein vievät ja millaisen ne meistä tekevät? OSAKOn arvoja ovat muun muassa avoimuus, yhteisöllisyys ja opiskelijaläheisyys. Haluamme, että OSAKO tunnetaan kaikkien Oamkin opiskelijoiden yhteisenä edunvalvojana, joka on aidosti osa Oamk-yhteisöä. Sinne me olemme matkalla. Kuitenkin silloin tällöin vastaan tulee opiskelijoita, joilla ei ole mitään käsitystä siitä, mikä OSAKO on. Vaikka se kirpaisee, nämä hetket myös ravistelevat hereille hyvällä tavalla.

OSAKO etsii parhaillaan idearikkaita opiskelijoita brändityöryhmään. Tarkoituksena on kirkastaa OSAKO-brändiä ja ideoida tapoja sen kehittämiseksi. Jos sinua kutkuttaa päästä harjoittelemaan brändäämistä ja vaikuttaa opiskelijakuntasi toimintaan ihan konkreettisesti, niin tule mukaan OSAKOa etsimään! Tavoitteena on (tietysti) olla maailman paras OSAKO.

Löydä OSAKOn
tarkoitus ja tavoite
Tee näkyväksi

Tanja Vallo
OSAKOn kulttuurisihteeri

^^^^^
SEARCHING FOR OSAKO

OSAKO represents all students of Oulu UAS, but does it seem that way? What kind of a student union do we want to be? These questions have been mulled over in OSAKO during the past year, and still are. This sort of a process should never end, of course; to be good you need to be able to examine your own actions critically. You have to find yourself again and again not to get stuck.

OSAKO has a brand new communications strategy for 2015-2017, and the annual communications plan is under construction. New website and the new, more colorful visual look have been launched. Our logo, the fuchsia wheel of OSAKO, has remained. Take a look at the website of Avoin Tampere just for fun. Notice anything familiar?

OSAKO has also finally landed in Twitter and Instagram (@osakoweb in both). Re-designing the fortnightly newsletter is also on our to do -list. The vappu issue of student magazine Osakolainen is the last issue edited by Daniel Wallenius, as Daniel moves on to new challenges. So, in addition, we are also looking for a new Editor-in-Chief! If you know someone who’s editor-in-chief-material, feel free to share the job post. (Please notice that the Editor-in-Chief should have excellent Finnish skills.)

So where do all these strategies, plans and changes take us and what will OSAKO be like? OSAKO’s values are openness/transparency, communality, and being easily approachable. We want OSAKO to be recognized as an organization working for the best of all Oulu UAS students and to be genuinely part of the OUAS community. That’s where we’re headed. However, every now and then we meet students who have absolutely no idea what OSAKO is. It always stings, but it’s also an important wake-up call.

At the moment OSAKO is looking for students to take part in our branding group. The goal is to generate ideas how to construct and develop OSAKO-brand. Working language of this group is Finnish, but there will be a meeting or two in which we’ll discuss OSAKO-brand from the international student’s point of view, so stay posted.

And the goal of this all? To be the world’s best OSAKO, of course.

Tanja Vallo
OSAKO’s Secretary of Cultural Affairs

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *