Puoliksi paha

”Juju on siinä, ettei piittaa. Kivusta eikä mistään muustakaan.”

Puoliksi paha on fantasiaa ja jännitystä sekoittavan mukaansa tempaavan trilogian avausosa. Puoliksi pahan käännösoikeudet myytiin ennätykselliseen määrään kielialueita jo ennen kirjan julkaisua – tapaus joka vei kirjan kirjoittajan Sally Greenin Guinnessin ennätystenkirjaan.

Kirjan päähenkilön elämää käydään läpi mielenkiintoisella tavalla: Ensin tutustumme 16-vuotiaaseen Sam’in, joka on vaikeassa tilanteessa: suljettuna häkkiin. Miksi hän on siellä ja kuka tai ketkä hänet sinne ovat sulkeneet? Pian saamme kuulla tarinan siitä mitä on tapahtunut. Sam on puoliksi valkoinen ja puoliksi musta noita, josta kukaan ei oikein tiedä kuinka häneen pitäisi suhtautua. Edes hänen oma perheensä ei hyväksy Samia täysin. Sam kaipaa myös tutustua isäänsä, vaikka tietää tämän olevan pahamaineisin musta noita, jonka historia tuntee – satojen valkoisten noitien murhaaja. Muun yhteisön selvitys siitä onko Sam riittävän hyvä, johtaa karmaiseviin toimenpiteisiin – pääseekö Sam pakoon jahtaajiaan ja löytääkö hän itse totuuden itsestään?

Toinen osa Puoliksi villi ilmestyi vuoden 2015 keväällä ja kirjasarjasta on tekeillä myös elokuva. Ota selvää mistä kirjasta kaikki pian puhuvat.

Jenna Ojala (kir4ka)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *