Vaihto Alaskassa! – Ensimmäisiä fiiliksiä.

Nyt lähtee käyntiin syyslukukauden vaihtoaika Alaskassa! Tässä fiiliksiä hakuprosessista ja ensimmäisestä päivästä kampuksella.

Huhhuh, University of Alaska Fairbanksin kampukselle on siis saavuttu sunnuntaina paikallista aikaa noin kello 21. Liikkeelle lähdin Oulusta myöhään lauantai-iltana. Aikaerohan on 11 tuntia, eli siitä voi laskeskella kauanko tuli matkattua ennen perille saapumista. Pitkääään! Siihen mahtui yksi öinen bussimatka ja kolme lentoa.

Ennen tätä matkustelun täytteistä viikonloppua paperihommia tuli tehtyä muutama kuukausi. Ensinnäkin North2North-vaihto-ohjelmaan pyrkiminen oli oma monivaiheinen prosessinsa. Oli mm. motivaatio-kirjeen kirjoittelua ja suosittelijoiden hommaamista. Ensin odoteltiin väliaikatietoja, ja niiden mukaan vaihtoon lähtemiseni näyttikin jo hetken hyvin epätodennäköiseltä. Mutta ah sitä päivää, kun sain sähköpostiini tiedon, että apuraha on minulle myönnetty, ja että vaihtokohteena on toivomani Fairbanks! Apurahan ja opiskelupaikan varmistuttua alkoikin lomakkeita sadella sähköpostiin ja kv-toimistolle. Asunnon hakemista, kurssivalintoja, terveyskyselyitä. Viisumin hakemista varten piti matkustella Helsinkiin lyhyeen haastatteluun. Tuberkuloosi-testikin oli kuulemma välttämätön.

Kaikki se kannatti. Tai no mitä nyt ensimmäisen päivän perusteella voi sanoa. Odotukset ovat ainakin korkealla! Ja tuntuu, että tuon hakuhässäkän jälkeen on suurikin saavutus istua nyt tässä opiskelija-asunnossa. Jaan huoneen Saksasta tulleen opiskelijan kanssa, ja asuntoon mahtuu vielä yksi paikallinen opiskelijakin. Neljäs saattaa kuulemma ilmaantua, jos paikkansa peruneiden tilalle tulee uusia opiskelijoita.

Kurssit starttaavat torstaina 3. päivä. Siihen asti on orientoitumista opiskeluun. Papereita saa vieläkin täytellä ja kurssikirjoja on alettava heti metsästämään. Taitaa vielä matkustamisen jälkeinen pieni väsymys painaa niskassa, kun rentoutuminen tuntuu tässä vaiheessa hankalalta. Mutta uskon, että arkeen asettuminen tapahtuu hyvinkin pian!

Opiskelen täällä vain luonnonvara-alan kursseja. Yksi eLearning-kurssikin päätyi valintoihini. Kurssivalinnoista löytyy mm. marjoja, maastoa ja kestävää maataloutta. Niistäpä sitten enemmän, kun pääsee loppuviikosta hommiin. Joop, jännittää. Ehkä lähinnä englanniksi opiskelu. Kieli on vielä tässä vaiheessa aikalailla solmussa, mutta pikkuhiljaa omatkin ajatukset lähtevät pyörimään englanniksi, koska sitä ympärillään vain kuulee.

Ai miksi juuri Alaska ja Fairbanks? Kerronpa sitten, kun olen löytänyt syyn tälle vetovoimalle, joka kiskoi minut näihin maisemiin! Tästä paikasta on tullut haaveiltua, ja täällä sitä nyt ollaan! Taas, koska viime kesänä tein kuuden viikon reissun Alaskaan. Takaisin oli päästävä, ja on aivan mahtavaa, että sain tämän tilaisuuden yhdistää opiskelun ja Alaskan!

Huh! Tämä nyt tämmöisenä pikaisena aloituksena, mutta avaan opiskelijan elämää Fairbanksissa lisää myöhemmin! 🙂

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *