Jo Nesbø – Verta lumella 1

Jo Nesbø on norjalainen rikoskirjailija, joka tunnetaan parhaiten Harry Hole-kirjasarjasta. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo yli 30 miljoonaa kappaletta ja ura on edelleen nousujohteessa. Hänen uusimmassa teoksessaan Verta lumella 1 päähenkilönä on sympaattinen ja hyväsydäminen palkkatappaja Olav. Tarina sijoittuu Oslon 1970-luvun alamaailmaan, jossa huumeilla ja prostituutiolla on vankka sijansa eikä väkivallalta voi välttyä.

Olen lukenut kaikki Nesbøn rikosromaanit, jotka yleensä ovat olleet kooltaan melkoisia järkäleitä. Olikin yllätys, että Verta lumella 1 oli ohut, yhdessä päivässä ahmittava kirja. Siksi sitä voikin suositella helppona tutustumiskohteena Nesbøn maailmaan. Juoni etenee suoraviivaisesti ja nopeasti. Nesbø osaa taitavasti kuvailla henkilöhahmoja sekä tilanteita. Itse jäin hieman kaipaamaan monimutkaisempia juonenkäänteitä ja rönsyileviä sivujuonia, joita Nesbøn aiemmissa kirjoissa on ollut. Tämän kirjan tarinaa ei tarvinnut sen kummemmin pohtia ja pureksia, vaan lukukokemus oli helppotajuinen. Suosittelen kirjaa kaikille dekkarien ystäville, tästä on hyvä aloittaa. 

Nesbøn seuraava romaani Verta lumella 2 – Lisää verta jatkaa tämän kirjan tarinaa noin puolen vuoden päästä siitä mihin tässä jäätiin. Teos on vasta hankinnassa Oulun kaupunginkirjaston kokoelmiin ja siihen on jo noin 100 varauksen jono.  

Ääninäyte kirjasta:

https://soundcloud.com/wsoy/nayte-jo-nesbo-verta-lumella 

Traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=f8EQV1H-9ZI 

Sirpa Kakko KIR4KA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *