Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Secret garden embroidery

 

Secret garden embroidery

Neiti Miranda Merriweatherin puutarha ei ole aivan tavallinen englantilainen puutarha. Thistledown Farmhousen puutarhassa kasvaa nimittäin jättimäisiä tulppaaneja, ihmeelliseltä tuoksuvia syreeneitä ja kokonainen penkillinen pelkkiä neliapiloita. Puutarhassa asustaa erinomaista kerman makuista hunajaa tuottavia mehiläisiä ja onpa puutarhan hyönteisillä oma lennonjohtotorni.

What Delilah Did, eli Sophie Simpson, jatkaa kolmannessa kirjassaan omalla, menestyksekkäällä tyylillään. Simpsonin suunnittelemat modernit kirjontamallit yhdistyvät vanhoihin kirjontapistoihin uudella ja raikkaalla tavalla. Jokaiseen malliin liittyy myös tarina Delilahin työskentelystä neiti Merriweatherin puutarhan ja sen tuotteiden parissa.

Myös e-kirjana saatava teos sopii niin aloittelijalle kuin uusia haasteita kaipaavalle edistyneelle pistelijälle. Aluksi tutustutaan tarvittaviin materiaaleihin, välineisiin, kirjonnan aloittamiseen ja malleissa käytettyihin kirjontapistoihin. Puutarha-aiheiset mallit on jaoteltu kolmeen kategoriaan: aloittelijat, edistyneet ja konkarit. Viimeistelyohjeet ovat selkeitä, teit sitten hyönteismagneetteja, mehiläiskuvioisen neulatyynyn tai muotokuvataulun jänisneidistä.

Elämyksiä ja käsillä tekemistä yhdistävä teos, joka vetoaa sekä perinteisen että modernimman kirjonnan harrastajiin ja uutta harrastusta miettiville.

Sophie Simpson: Secret garden embroidery (Pavilion, 2015)

kuva: Pavilion books (http://www.pavilionbooks.com/secret-garden-embroidery-ebook/)

Eija Haapasaari, KIR4KA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *