Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kieli solmussa, mieli korkealla.

Luonto! ^_^ Viikonloppuna tuli irroteltua ajatuksia torstaina alkaneista kursseista retkeilyjen merkeissä. Olen kiitollinen, että täällä on paikallinen ystävä, joka auttaa minkä tahansa asian kanssa, ja suunnittelee tietenkin vapaa-ajalle menoja. Lauantaina suuntasimme Fairbanksin lähellä olevalle White Mountains National Recreation Area:lle. Sieltä löytyi Wickersham Dome Trail, helppoa ja mukavaa liikkumista, ja mustikoita lähti reissulta mukaan seuraavan aamun puuroon! Sunnuntaina sai nauttia mahtavista maisemista Denali State Parkissa (Little Coal Creek Trail, Kesugi Ridge). Kyllä kelpaa!

Eilinen maanantai oli luennoista vapaa, koska Labor Day. Sain kyllä itseni väsytettyä kestävän maatalouden kurssimateriaaleilla. Apuna tulee käytettyä paljon sanakirjaa ja sanojen oikeinlausuntaa pyrin harjoittelemaan samalla. Jotenkin olen vielä suomen ja englannin kielten välissä, välillä huomaan etsiväni sanavarastostani sanaa, joka on hukassa molemmilla kielillä! Pitää lueskella paljon niin kyllä se siitä lähtee sujumaan. Odotan mielenkiinnolla keskusteluja ja tekstin tuottamista kirjallisesti, heh. Viikonloppu oli kyllä kielen kannalta myös todella hyvä juttu. Pääsi rentoutumaan ja keskustelemaan.

No miltäs ne arkiviikot näyttävät tästä eteenpäin? Tiistai- ja torstaiaamuisin istun Principles of Sustainable Agriculture -kurssin luennoilla. Myöhemmin samoina päivinä on Wilderness Leadership Education -luennot. Tämän kurssin etenemistä odotan innolla! Siihen kuuluu viikonloppureissuja maastoon, ja ensimmäinen tulee olemaan ensi viikonloppuna. Käsitellään mm. vaelluksen suunnittelua, navigointia ja tietenkin opitaan mitä tehdä, kun karhuja hengaa leirissä. Vähän vaihtelua maatalouteen.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin istun Natural Resources, Conservation and Policy –luennoilla. Paljon teoriaa varmasti luvassa. Yliopisto on pieni ja professorit tulevat varmasti muistamaan opiskelijat kursseillaan, mikä on kyllä todella hyvä juttu. Vähän on omia rajoja rikottava, että tulee lähdettyä enemmän keskusteluihin mukaan, mutta se onkin yksi syy miksi tänne olen hakeutunut. Ulos vain omalta mukavuusalueelta, ja etsimään kieli- ja keskustelutaitoja ryhmässä. Olen pitkälti yksin työskentelijä, joka tekee hommat omaan tahtiin, joten kehitellen tässä pieniä haasteita itselleni…

Olen myös valinnut kurssin nimeltä Introduction to Applied Plant Science, joka tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Siis kunhan vain saan varmistuksen siitä, että kurssi tullaan pitämään tänä syksynä. Se on nimittäin vielä epävarmaa, koska kurssille on ilmoittautunut vain 6 opiskelijaa. Huomenna on vasta ensimmäinen luento, ja silloin toivottavasti homma selviää. Perjantaihin mennessä on tehtävä kaikki lopullisesti kurssivalinnat, ja toivon, ettei tarvitsisi säätää enää valintojen kanssa, vaan tämä kasvi-kurssi pysyisi lukkarissani. Täysin verkossa tapahtuva Wild and Cultivated Berries of Alaska -kurssi avautuu vasta ensi viikolla. Siitäpä se opiskelijan elämä lähtee sitten pyörimään.

Ja Amazon.com on kiva. Satasen kirjoja kympillä. Shoppailin siellä sitten ensimmäistä kertaa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *