Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Mukaan syksyn säpinään!

Vaikka syksyn koleus ei yllätä yhtä kylmän kesän jälkeen, eikä luonto taida esittää kaikkein kauneinta väriloistoaan tänä vuonna, on tämäkin syksy yhtä erityistä aikaa kuin lukuvuosien aloitukset aina! Itselleni syksy on tuonut paljon uutta, sillä olen aloittanut OSAKOn koulutussihteerinä eli opiskelijakuntakielellä KOS:sina ja tuttavallisemmin ”uutena Jarruna”. Olen saanut tutustua mukaviin ihmisiin, opiskelijakunnan toimintaan ja kolmeen eri Oamkin kampukseen! Pitkäaikainen koulutussihteeri ja aktiivi Jari-Pekka Kanniainen lähti jatkamaan haasteitaan opintojensa pariin. Uusi Jarru on melkein virallinen tittelini. Sen verran hyvän pohjatyön Jari-Pekka on tehnyt, että minne menenkään, on ollut helppoa esittäytyä uutena Jarruna ja kaikki tietävät heti kuka ja mistä olen.

Ensimmäiset viikot OSAKOn riveissä ovat osoittaneet, että opiskelijakunnassamme on menoa ja meinikiä! Ensimmäiselle työpäivälleni sattui kaupunkisuunnistus Tour d’Oulu ja viikon huipensi avajaistapahtuma Preludi. Olen saanut osallistua eri kampuksilla pidettäville OSAKOn ständeille, uusien opiskelijoiden OSAKO-infoihin ja lukuvuoden alkuun kuuluvaan opiskelijakorttirumbaan. Myös koulutussihteerin tehtävissä on ollut pikastartti, kun ensimmäinen järjestökoulutus on jo takana ja syksyn seuraavat koulutukset ovat järjestelyn alla.

Teitä nyt syksyllä tuutoroinnin aloittaneita tuutoreita en ole harmikseni päässyt vielä kovin paljon tapaamaan, mutta asia korjaantuu pian, sillä kaikkien tuutoreiden yhteinen pikkujouluaika on lyöty lukkoon! Meillä onkin nyt tuutoritiimissä vastuullinen tehtävä – suunnitella pikkujouluille ohjelma!

Koulutussihteerinä ja osakolaisena erityisen mielenkiintoista, mukavaa ja tärkeää on päästä edustamaan opiskelijanäkökulmaa erilaisiin Oamkin työryhmiin ja tiimeihin. On ollut ilahduttavaa huomata, että OSAKOn osallisuutta ja panosta arvostetaan ja että kehitettiinpä sitten opiskelijaintra Oivaa tai Oamkin sisäistä laatujärjestelmää, kehittämistyöhön halutaan mukaan opiskelijajäseniä.

Innolla odotan myös opiskelijalehti Osakolaisen ilmestymistä. Lehdellä on tuore päätoimittaja Juuso Taipale ja lehden suunnittelupalaverissa juttuideoita lensi tiuhaan tahtiin. Muutoinkin OSAKOn kellaritiloissa on ollut suorastaan hulvaton meininki. Haikuja kellarista on ollut pikemminkin odottavaa hihittelyä, pelonsekaisia kirkaisuja ja röhähteleviä nauruja, kun olemme viihdyttäneet toisiamme liikuttelemalla pahvisia Docventures Rikua ja Tunnaa mitä erilaisempiin paikkoihin tarkoituksena säikäyttää pahaa aavistamaton työkaveri – ja totta kai kosto on ollut suloista.

Jos sinua kiinnostaa olla mukana edellä kuvatun kaltaisessa enemmän tai vähemmän vakavahenkisessä toiminnassa ja etenkin edunvalvontatyössä, asetu ihmeessä ehdolle syksyn edustajistovaaleihin! Edustajisto valitsee joka vuosi hallitukseen kuusi jäsentä. OSAKOlla on siis edessään paitsi vilskeinen syksy, myös jännittävä vaalikausi ja uuden edustajiston ja hallituksen järjestäytyminen vuotta 2016 varten!

 

Opiskelijakuntaa
Kirkuu kellari
Tahdo mukaan rohkea

 

OSAKOn koulutussihteeri
Anne Kurkela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *