Madventures – Mailmanselitys

S-kaupan hyllyllä lojui opus -50% tarralla niin pakkohan se oli ottaa mukaan.  Maailmanselitys on Madventures kaksikon viides ja samalla tuorein kirja. Se julkaistiin vuonna 2014. Tällä kertaa kysymys ei ole matkakirjasta tai perinteisestä oppaasta, vaan kirjassa keskitytään Docventures-tyyliin enemmän univeraaleihin asioihin. Tällä kertaa kirjassa pääsee ääneen muutkin kuin Riku ja Tunna. Kirja on jaettu kymmeneen osaan ja jokaisessa osassa tulitukea antaa tiettyyn aiheeseen asiantuntijavieras. Vieraina kuullaan muun muassa avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojaa, kosmologi Kari Enqvstiä ja kuvataitelija ja teatterintekijä Terike Haapojaa.

 

 

Dialogina ja haastteluina etenevää teosta värittävät underground-taiteilija Vilunki 3000:n piirrokset sekä voimakkaat valokuvat. Kirjan visuaalinen ilme Madventuresin tyyliin hyvin harkittu. Reiluun kahteensataan sivuun tiivistetty Maailmanselitys ei ehkä ihan vielä avaa koko maailmankaikkeutta, mutta popularisoi erittäin hyvin isoja aiheita. Kirja on myös sen verran holtitonta lukemista, että sitä lukee mieluusti vaikka täydessä linja-autossa. Jos Madventures kaksikko ei ole tuttu, on tutustuminen hyvä aloittaa esimerkiksi tästä kirjasta. Suositus myös heidän Kansainvälisen seikkailijan opas-kirjalle. Se on varmasti  yksi parhaista suomenkielisistä matkaoppaista.

Tätä mieltä Riku on kirjasta:

https://www.youtube.com/watch?v=DQ4dVAXnlpY

 

Aki, Kir4ka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *