Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi (Atena 2014)

Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi (Atena 2014)

En muista mistä bongasin tämän kirjan, mutta sen kansikuva on pyörinyt mielessäni aina silloin, kun olen kamppaillut pursuavien vaatekaappien kanssa, pohtinut pääni puhki, mitä päällepantavaa minulla on tai kun olen hypistellyt vaatekaupoissa uusia vaatteita ja uhrannut kallista aikaani sovituskopeissa. Sitten kun se taas tuli nenäni eteen jossain netin syövereissä, päätin että nyt on aika lukea tämä kirja ja tutkia mitä Hyvän mielen vaatekaappi sisältää.

Kirjan on kirjoittanut Taideteollisessa korkeakoulussa vaatesuunnittelua opiskellut Rinna Saramäki. Kirja on jaettu kahteen osaan; Pahan mielen vaatekaappiin, jossa on pureuduttu vaatebisnekseen globaalilla ja tuotannollisella tasolla ja Kohti hyvän mielen vaatekaappia, jossa rakennetaan askel askeleelta oma toimiva hyvän mielen vaatekaappi. Pohjana on laaja tutkimusaineisto vaateteollisuuden asiantuntijoiden haastatteluineen ja esimerkkinä Rinnan oma kokemus hyvän vaatekaapin kokoamisesta.

”Jos haluaa ostaa vähän mutta laadukasta, niin paljonko on vähän ja mistä tuntee laadukkaan? Kuinka välttyä vaatekaappia täyttäviltä impulssiostoksilta? Miten selkeytetään oma tyyli? Mitä puuvillantuotannosta pitää tietää, kun ostaa T-paidan? Voiko olla yhtä aikaa ekotiedostava ja muotiharrastaja? Pärjääkö 33 vaatteella kolme kuukautta?”

Mm. näihin kysymyksiin kirja antaa vastauksia. Se on monipuolinen tietopaketti, joka on visualisoitu hauskasti erilaisin kuvin ja taulukoin. Kirjan lopusta voi jopa napata ostoksien tueksi hyvien ostoksien oppaan. Nämä kaikki antavat inspiraatiota omaan vaatekaappiprojektiin; kuinka minä voisin toimia paremmin kuin nyt ja saada hyvän mielen harkitsemalla vaateostoksiani. Tästä kirjasta voi poimia hyviä tärppejä vielä myöhemminkin.

 

Hyvän mielen vaatekaappi facebookissa:

https://www.facebook.com/hyvanmielenvaatekaappi

Rinna Saramäki haastattelussa Kierrätystehdas-tapahtumassa Kaapelitehtaalla 2014

https://www.youtube.com/watch?v=S6FEB49SAuw

 

Anna, KIR4KA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *