Haikeita haikuja

OSAKOn edustajistossa on jälleen valta vaihtumassa. Itse seuraan tämän vuoden vaaleja haikein mielin, sillä omat opintoni ovat niin loppusuoralla, etten nähnyt järkeväksi enää asettua ehdolle.

Ensimmäisen kerran olin mukana edustajistovaaleissa 2014 lähinnä muiden painostuksesta.  ”Ei sun tarvi mitään tehdä. Tärkeintä että saadaan sotelta useampi naama vaalijulisteeseen. Ei siellä kokouksissa oo pakko käydä.” Päädyin Sairaan Hyvän vaaliliiton puheenjohtajaksi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Viime syyskuussa minut valittiin viiden minuutin suostuttelun (”Ei sun oikeestaan mitään tarvi tehä.”) jälkeen edustajiston varapuheenjohtajaksi vielä loppukaudeksi.

Kymmeniä kertoja olen läheisilleni kironnut typerää edustajistotoimintaa ja uhannut lopettaa kesken kauden. Useampia kymmeniä kertoja olen kuitenkin oppinut, ajatellut, jännittänyt, oivaltanut, vaikuttanut, nauranut, tutustunut ja jopa ystävystynyt. Edustajiston toiminta ei ole aina vauhdikasta, jännittävää tai edes mielenkiintoista, mutta kaikki hyvät ja huonot hetket on koettu porukalla, yhdessä. Hassua sanoa näin, mutta juuri tuo ”yhdessä kärsiminen” on ollut minulle jollain tapaa todella lämmittävää. Edustajiston kautta on tullut omiin piireihin monenmoisia ihmisiä, joihin en muuten olisi välttämättä koskaan tutustunut. Tuntuu surulliselta ajatella, etteivät tiet useimpien kanssa enää valmistumisen jälkeen kohtaa, sillä meidät yhteen kokoava tekijä puuttuu. Uutta vaalijulistetta katsoessa herää monenlaisia kysymyksiä tulevasta kaudesta. Mihin vastuutehtäviin Vesa-Ville vielä päätyy? Hyväksytäänkö tekun Jonia koskaan sotelaiseksi? Mitä muutosehdotuksia Pinjalla on esittää? Mitkä uudet nimet nousevat aktiivisimmiksi vaikuttajiksi? Löytyykö listalta tulevia hallituksen jäseniä?

Mitä siis haluaisin sanoa tulevalle edustajistolle? Ole ylpeä itsestäsi, sinä olet tärkeä. Pidä kiinni omista arvoistasi ja uskalla ilmaista myös erimielisyytesi. Ole kuitenkin myös avoin kuuntelemaan muiden mielipiteitä ja ehdotuksia. Ota kaikki ilo irti sääntöpykälien ja poliittisten ohjelmien hiomisesta ja pitkälle iltaan venyvistä kokouksista, sillä tulet vielä myöhemmin kaipaamaan niitäkin. Tutustu muiden yksiköiden edustajiin, niin sinulla on aina seuraa opiskelijatapahtumissa. Kun käsiteltäväksi tulee asioita joita et ymmärrä, sano se ääneen, niin puoli salia huokaa helpotuksesta – et todellakaan ole ainoana pihalla.

Jos edustajisto ei kerta kaikkiaan kiinnosta, hakeudu mukaan koulutusalajärjestöön tai ihan mihin tahansa opiskelijatoimintaan. Opiskeluajasta voi saada irti PALJON enemmänkin, kuin pelkän tutkintotodistuksen.

Sitten vielä pakollinen aivopesu: ÄÄNESTÄ! ÄÄNESTÄ!! JAHUUU!! :—-)

Kohta meen minä
Ota ja jatka tästä
Tee paremmaksi

OSAKOn edustajiston varapuheenjohtaja
Saana Annala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *