Markkinointiassarina Antellilla

Tein 14 viikkoa kestävän ammattiharjoittelun Antell-konsernissa, jossa työskentelin osana markkinoinnin tiimiä. Antellilla markkinoinnin tiimi koostuu kahdesta markkinointikoordinaattorista sekä markkinointipäälliköstä, joita avustin yhdessä toisen yksikkömme harjoittelijan kanssa. Antell täytti juuri 135 vuotta ja syksy oli Antellilla varsin hektistä, joten tekemistä riitti hyvin koko harjoitteluajalle.

Toimenkuvaani kuuluivat markkinointiassistentin tehtävät. Suunnittelin printtimainoksia ravintoloihin sekä kahviloihin ja sähköisiä mainoksia sosiaaliseen mediaan. Mainosten suunnittelussa minulle oli iso hyöty koululla käymistäni, vapaasti valittavista, graafisen suunnittelun, kuvankäsittelyn sekä sivuntaiton opinnoista, sillä mainoksien tekemiseen käytin niissä opiskelemiani ohjelmia eli PhotoShopia sekä InDesignia. Kuvasin myös itse tuotteita mainoksia varten. Lisäksi pääsin mukaan promotapahtumien valmisteluihin sekä toteutukseen. Käsittelin ja koordinoin markkinointimateriaalitilauksia ja avustin sisäisten laskutusten kanssa. Autoin myös toimitusjohtajan assistenttia 135-vuosijuhlien asiakastilaisuuksien järjestelyissä tekemällä asiakaskutsuja sekä menukortteja. Kävimme yhdessä toisen markkinoinnin harjoittelijan kanssa kampanjoimassa kahvilakampanjaa Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden sekä tekniikan- ja kulttuurin yksiköissä sekä yliopistolla. Osallistuin myös markkinointikoordinaattorin Nooran kanssa yksikkömme ensimmäisen vuoden opiskelijoiden InnoStart – tapahtumaan, jossa Antell oli yksi toimeksiantajista.

Ammattiharjoittelusta oli minulle todella paljon hyötyä, sillä opin harjoitteluaikana todella paljon markkinoinnista ja erilaisista markkinointiin liittyvistä työtehtävistä. Sain selkeän kuvan siitä mitä hektinen markkinointiassistentin työ pitää sisällään. Harjoitteluaika tarjosi hyvät avaimet työelämään ja avasi silmiä siitä millaisiin työtehtäviin tahdon tulevaisuudessa työllistyä. Olen kiitollinen, että pääsin Antellilla osaksi osaavaa ja ammattitaitoista markkinoinnin tiimiä!

 Heidi Leskelä, markkinoinnin opiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *