Simona Ahrnstedt: Sitoumuksia (2014)

Sitoumuksia on historiallinen rakkausromaani, joka sijoittuu 1300-luvulle Itägöötanmaalle.  Päähenkilöinä on Markus Järn, karski soturi ja kuninkaan oikea käsi, sekä mahtimiehen kaunis tytär Illiana Henrikintytär. Markus Järnin tekemän erehdyksen seurauksena Illianan Henrikintyttären maine tahraantuu. Ja Markus Järn joutuu maksamaan kovan hinnan tapahtuneesta.

Sitoumuksia on täynnä jännitystä, romantiikka sekä intohimoa. Kirja on helppolukuinen ja imaisee mukaansa, eikä sitä voi laskea käsistä ennen kun viimeinen sivu on luettu.

”Illiana yritti olla vapisematta raskaan viitan alla, ei halunnut näyttää nöyryyttävää pelkoaan. Kultakannukset osoittivat että Järv oli ritari, kuninkaan ritariksi lyömä, ja hän oli vannonut suojelevansa heikkoja. Mutta silti. Järv eli Ahma. Mies oli legenda. Illiana oli kuullut tarinoita hänestä puolet elämästään.”

Kirja on yksi omista suosikeistani. Suosittelen sitä kaikille, jotka pitävät historiallisesti rakkausromaaneista. Kirjassa on enemmän romantiikkaa kuin historiaa. Suosittelen myös lukemaan muut Simona Ahrnstedtin kirjat. Häneltä on ilmestynyt suomeksi kaikkiaan kolme kirjaa, kaikki ovat historiallisia rakkausromaaneja. Kirjat: Skandaalinkäryä (2015), Sitoumuksia (2014) sekä Unelmia ja yllätyksiä (2013). Kaikki kirjat ovat itsenäisiä, mutta yhteinen tekijä niissä kaikissa on kuvitteellinen Wadenstiernan linna.

-Anu L-

KIR14SN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *