Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Arnold Schwarzenegger: Total Recall – Uskomaton elämäntarinani

Total Recall – Uskomaton elämäntarinani on Arnold Schwarzeneggerin omaelämäkerta, jonka hän on kirjoittanut yhdessä kirjailija Peter Petren kanssa. Kyseinen teos julkaistiin vuonna 2012.

Total Recall kertoo avoimesti Arnold Schwarzeneggerin vaihderikkaasta elämästä ja urasta Itävallassa vietetystä lapsuudesta nykypäivän Amerikkaan saakka. Kirjassa kerrotaan, miten itävaltalaispojasta tuli menestynyt kehonrakentaja, kuuluisa toimintasankari sekä Kalifornian kuvernööri. Kirja valottaa myös Schwarzeneggerin yksityiselämää, poliittisia saavutuksia sekä hänen omintakeista elämäntapaansa eri sääntöineen. Mukana on myös paljon kiinnostavia valokuvia miehen uran varrelta. Rehellisyyttä kyseisestä kirjasta ei myöskään puutu, sillä Schwarzenegger kertoo hyvin avoimesti myös anabolisten steroidien käytöstä sekä muutaman vuoden takaisesta pettämiskohustaan.

Olin itse henkilökohtaisesti kiinnostunut kyseisestä kirjasta siksi, että olen aina pitänyt ”Arskan” elokuvista. Kirja ei tuottanut pettymystä, vaan se imi niin hyvin mukaansa, ettei 646 sivua ole ikinä tuntunut yhtä kevyeltä lukea. Total Recall oli viihdyttävä ja mielenkiintoinen, mutta se toimi myös hyvin sen vuoksi, että se laajensi, ja ehkä myös vähän muutti, käsitystäni Schwarzeneggerista. En ollut aikaisemmin nimittäin kovinkaan tietoinen esimerkiksi hänen poliittista saavutuksistaan.

Suosittelen kirjaa erityisesti niille, jotka ovat tykästyneet lukemaan elämänkerrallisia teoksia. Kiinnostus Arnold Schwarzeneggerin uraa kohtaan niin kehonrakennuksessa, elokuvien maailmassa kuin politiikassa ei ainakaan vähennä lukunautintoa.

 

Tuija, KIR14SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *