Tina Fey: Bossypants

 

Tina Fey kirjoitti oman humoristisen elämänkertansa. Kirja kertoo, kuinka nuoresta ja hieman nörtähtävästä Tina Feystä tuli yksi hauskimmista naiskoomikoista Hollywoodissa. Fey ei säästele itseään, on tarinoita niin gynelogilla pyörtymisestä kuin myös Hollywoodin kauneusihanteista sekä melkein traagisesti päättyneestä häämatkasta ja naisen kasvoja koristavasta arvesta.

Kirja sai positiiviset arvostelut, se myi yli miljoona kappaletta Yhdysvalloissa (joista 150 000 kpl äänikirjana) ja oli viisi viikkoa New York Times best seller-listan kärkenä. Kirja ei ole ainoastaan hauska vaan myös yllättävän inspiroiva kertomuksineen. Tina Fey tunnetaan Hollywoodissa feministinä, ja se paistaa kirjasta läpi yhtenä sen teemana. Ei ole helppoa puskea itseään läpi naiskoomikkona, Fey on kuitenkin siinä onnistunut. Hän nousi lopulta Saturday Night Liven pääkäsikirjoittajaksi ja loi oman sarjansa, jossa hän toimi näyttelijänä, pääkäsikirjoittajana sekä tuottajana.

Itse rakastuin kirjaan heti ensikuuntelemalla.  Suosittelenkin kirjaa äänikirjana. Tina Fey itse toimii lukijana ja lisää aina välissä pieniä huomautuksia, joita itse kirjasta ei löydy. Jos äänikirja ei nappaa tai sellaista ei  löydy, niin sitten kannattaa tarttua itse kirjaan. Suomennosta kirjasta ei ole, toisaalta se on hyvä, sillä käännös tuskin toimisi aivan yhtä hyvin kuin alkuperäinen teksti.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät Tina Feystä, 30 rock- sarjasta taikka niille, ketkä haluavat lukea välillä kevyen ja hauskan elämänkerran.

                                                      

Jenni Mikola, KIR14SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *