Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdon työelämäyhteistyö on jatkunut menestyksekkäästi jo 10 vuotta

Oikeuden ja hallinnon sv:n työelämäkontakteja kokoontui 4.2. kymmenettä kertaa yhteiseen aamukahvitilaisuuteen Teuvo Pakkalan kampukselle. Aamukahvitilaisuuteen osallistui tänä vuonna 19 työelämän edustajaa. Osallistujia oli mm. käräjäoikeuksista, ulosottovirastosta, syyttäjänvirastosta, oikeusaputoimistoista, poliisilaitokselta ja asianajotoimistoista.

Tilaisuuden avasi sv-vastaavamme Lea Isopoussu-Koponen menestyksekkään ja pitkään jatkuneen yhteistyön muistelun merkeissä. Puheenvuoron lomassa todettiin, että 10 vuotta sitten ensimmäisessä tilaisuudessa oli ainakin ollut läsnä käräjäoikeuden hallintopäällikkö Jari Lehtelä. Näin toista kertaa tilaisuuteen osallistuvana opettajana oli jälleen hienoa huomata, että työelämäyhteistyö ja verkostot suuntautumisvaihtoehdossamme ovat vakiintuneet ja erittäin hienosti toimivat.

Tilaisuudessa oli tänä vuonna puhujana sovittelutoimiston johtaja Heikki Mikkola Vuolle Setlementti ry.:stä. Mikkola johtaa rikos- ja riita-asioiden sovittelupalvelua Oulussa. Sovittelumenettelyssä on mahdollista sovitella mm. tapahtuneita rikoksia. Sovittelu on aina vapaaehtoista ja sen ytimenä on rikoksen tekijän ja uhrin kohtaaminen ja keskustelu siitä, kuinka rikoksella aiheutetut vahingot ja haitat korvataan. Sovittelu päättyy useimmiten sopimuksen tekemiseen rikoksesta aiheutuneiden haittojen korvaamisesta ja anteeksipyynnöstä. Usein osapuolten kannalta on tärkeää saada keskustella tapahtuneesta ja päättää asia sovintoon.

Vanhojen tuttujen yhteistyökumppaneiden lisäksi uusiakin yhteyksiä syntyy. Sovittelutoimiston kanssa olemme käynnistelemässä yhteistyötä ja sen merkeissä viime syksynä opiskelijoiden kanssa vierailimmekin sovittelutoimistolla osana rikos- ja prosessioikeuden opintojaksoa. Jatkossa tähtäimessä on myös harjoitteluyhteistyön aloittaminen.

Tilaisuuden lopuksi opiskelijat päästettiin irti ja tutustumaan työelämän edustajiin. Opiskelijat ottivat rohkeasti kontaktia mahdollisiin tuleviin työnantajiin ja harjoittelupaikkojen edustajiin. Itsekin opettajana pääsin virkistämään omia tuttavuuksiani työelämään. Jälkeenpäin työnantajilta saadussa palautteessa kehuttiin opiskelijaryhmäämme aktiiviseksi ja energiseksi, ja arveltiin, että tulee jälleen vaikeuksia valita hyvistä hakijoista parhaat. Kyllä näitä opiskelijoita on mukava lähettää maailmalle!

Oikeuden ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdon työelämäyhteistyö on jatkunut menestyksekkäästi jo 10 vuotta

Suvi Röytiö, lehtori


You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *