Jäitä hattuun kampusselvityksessä!

Oamkin kampusratkaisua on käsitelty vähän väliä mediassa; viimeksi torstain Kalevassa esitettiin Huikarin uusimmat visiot. Ehkä on syytä kerrata pari asiaa: teemme asiantuntevan tilakonsultin vetämänä selvitystä tulevaisuuden tilatarpeestamme, tavoitteenamme on edelleen kahden kampuksen malli – joko Kontinkangas-Kaukovainio tai Kontinkangas-Linnanmaa. Tavoitteenamme on, että Oamkin hallitus voisi huhtikuun kokouksessaan päättää kampusratkaisusta. Ratkaisun hallitus tekee toiminnallisten ja taloudellisten seikkojen pohjalta, Oamkin edun näkökulmasta, itsenäisesti. Oli ratkaisu kumpi tahansa, ammattikorkeakoulun niukkeneva talous on varsin voimakkaasti vaikuttava tekijä; tilakustannukset eivät saa kasvaa tilanteessa, jossa joudumme sopeuttamaan toimintaamme talouden ehdoilla. Olemme juuri toimittaneet päivitetyn strategiamme vuosille 2017-20 opetus- ja kulttuuriministeriöön. Strategiassamme ilmoitamme säilyttävämme nykyisen koulutusalatarjontamme. Joten kampusratkaisussamme otamme huomioon kaikkien koulutusalojemme tarpeet, punniten kuitenkin Oamkin kokonaistoiminnan etua ensisijaisesti. Uskon, että tilatiivistysselvitys osoittaa, että pärjäämme noin 20% vähemmillä tiloilla tulevaisuudessa, huomioiden modernien oppimisympäristö- ja teknologiaratkaisujen mahdollisuudet.

Kampusratkaisua odottaessamme suosittelen, että teemme kukin perustyötämme edelleen hyvin, kehittäen toimintaamme. Tämä on tärkeää, jotta kykenemme vastaamaan modernin oppimisen haasteisiin ja pärjäämme entistä paremmin korkeakoulujen välisessä kilpailussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *