Sanna Karkulehto: Seksin mediamarkkinat

 

 Kirjallisuuden professori Sanna Karkulehto pureutuu mediaan, markkinoitumiseen ja erilaisiin kulttuurituotteisiin feminismin ja queer-tutkimuksen näkökulmasta. Hän pohtii, kuinka erilaiset jokapäiväiset mediatuotteet, kuten mainokset, tv-ohjelmat ja kirjat kuvaavat naiseutta, seksiä, homoseksuaalisuutta ja sukupuolirooleja.

Seksin mediamarkkinat on kirjoitettu hyvin yleistajuisesti, ja kaikki vaikeammat termit on selitetty auki. Esimerkit ovat tuttuja viime vuosikymmeniltä, ja ovat varmasti kaikille nykylukijoille suhteellisen tuttuja, esimerkiksi Salatut elämät, Sinkkuelämää ja Sofi Oksasen Baby Jane.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti kulttuurin- ja sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneille, mutta suosittelisin teosta kaikille, joita kiinnostaa populaarikulttuuri ja sen ilmentämät ideologiat.

Veera, KIR14SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *