Naisena olemisen taito

Naisena olemisen taito

”a) Onko sinulla vagina? ja

b) Haluatko päättää, mitä sillä tehdään?

Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet feministi.”

 

Näin kirjoittaa Caitlin Moran kirjassaan Naisena olemisen taito. Kirja on Moranin kokemus naiseudesta ja feministisyydestä. Kirjassa käsitellään aiheet murroiästä, työelämän vaikeuksista kuin perheen perustamisestakin. Ennen kaikkea kirja on ylistys kaikille naisille – niin ikään kokoon tai muotoon katsomatta. Moranin kirjoitus tempaa mukaansa jo ensisivuilta lähtien. Vaihtelevuutta tuo jo Moranin runsas CAPS LOCKIN käyttö, sillä jokainen nainen tarvitsee joskus CAPS LOCKIA.

Mielestäni jokaisen naisen tulisi lukea tämä teos. Pelkästään vaikka siksi että aivan kuten naiset, myös Caitlin Moran rokkaa. Kirja antaa myös mahdollisuuden miehille kurkistaa naisten jokapäiväisiin vaikeuksiin. Jotka välillä naurattavat ääneen.

 

Elina KIR14SN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *