Lukioverkkoselvitys koskee myös korkeakouluopiskelijoita

Oamkin opiskelijoita on viime aikoina puhuttanut tilaselvitys, jossa osaa meitä oltaisiin mahdollisesti siirtämässä Linnanmaalle Oulun Yliopiston tiloihin. Oulussa on kuitenkin käynnissä toinenkin tilaselvitys, jossa perusopetuksen ja lukiokoulutuksen palveluverkkoa ollaan uudistamassa. Helmikuun aikana järjestettiin neljä Oulun raatia eri puolilla kaupunkia, missä kuntalaiset pääsivät kertomaan omia näkökulmiaan kouluverkkoselvitykseen. Neljäs tapahtuma järjestettiin 24.2 Oulun Lyseon lukiossa ja OSAKOlta paikalla olivat allekirjoittanut sekä hallituksen varapuheenjohtaja Sami Heinonen.

Miksi OSAKOa sitten tämä asia kiinnostaa? Tässähän on kyse vain peruskoulutuksesta ja lukiokoulutuksesta. Täytyy kuitenkin muistaa, että lukiolaiset joihin tämä vaikuttaa voivat olla viiden vuoden sisällä Oamkin opiskelijoita ja OSAKOn jäseniä. Kouluverkkoselvitys vaikuttaa myös suoranaisesti osaan Oamkin opiskelijoista, koska kaikissa malleissa nykyinen Teuvo Pakkalan kadun kampus muuttuu lukioksi.

Selvityksessä on kolme vaihtoehtoa joissa lukiot keskitettäisiin keskustan alueelle vapauttaen näin tiloja perusopetuksen käyttöön muilla alueilla. Tiivistyvässä ja keskitetyssä lukiomallissa Kiimingin, Oulunsalon ja Laanilan lukiot yhdistettäisiin ”Raksilan lukioksi”. Tämä lukio sijaitsisi siis nykyisen Teuvo Pakkalan kadun kampuksen tiloissa. Keskitetyssä lukiomallissa Haukiputaan lukio lakkautettaisiin ja opiskelijat siirrettäisiin Madetojan lukioon. Tiivistetyssä lukiomallissa Haukiputaan lukio säilyisi omalla paikallaan. Kahdeksan lukion mallissa nykyisen Kotkantien kampuksen tilat tulisivat lukiokäyttöön ”Kaukovainion lukiona”. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että Kotkantien kampukselle ei olisi käyttöä Oamkin puolesta.

Selvityksen on määrä valmistua huhtikuun alussa jolloin se siirtyy päätöksentekoon. Samoihin aikoihin valmistuu myös Oamkin oma tilaselvitys, joten loppukevät on mielenkiintoista aikaa korkeakoulujen ja toisen asteen opiskelijoille.

Henkilökohtaisena loppuhuomiona tähän vaan sellaista, että kaikissa kolmessa mallissa Korvensuoran ala-aste sekä Merikosken yläaste lakkautetaan ja Laanilan lukio on lakkautusuhan alla myös kaikissa malleissa. Nämä kolme koulua ovat minun vanhoja koulujani. Pistää vähän surulliseksi.

Toni Hyvönen
OSAKOn hallituksen puheenjohtaja

On tämä jännää
Kouluverkkoselvitys
Mun päähän sattuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *