Sinikka Piippo: Kasvien salaiset voimat (Helmi 2008)

Sinikka Piippo: Kasvien salaiset voimat (Helmi 2008)

”Kasvien salaiset voimat on kiehtova tietopaketti kasvien taikamaailmasta. Kirjassa käydään läpi taiat, loitsut ja uskomukset, joilla kasvien maagiset ominaisuudet houkutellaan esiin. Lisäksi perehdytään wiccoihin, noitiin, shamaaneihin ja druideihin taikojen harjoittajina sekä kasveihin liitettyjen uskomusten historiaan.

Kirja on myös kattava opas kasvien rohtokäyttöön. Monien kasvien vaikutukset on todennettu käytännössä: Ginseng-juuri ja soija lisäävät elinvoimaa. Sitruunamelissa, mäkikuisma, salvia ja laventeli rentouttavat ja tuovat apua unettomuuteen, nokkonen parantaa vastustuskykyä ja kaura auttaa alentamaan kolesterolia.” (Outi-kirjaston linkki kirjan kuvaukseen. http://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=showreferat&ISBN=9789515561268 Haettu 29.2.2016)

Huomasin tämän kirjan espoolaisen kirjaston hyllyssä ja mielestäni kansi oli hieno. Tovin selailtuani kirja herätti mielenkiintoni.

Minua kiinnostaa magiaan ja ei-kristilliseen uskontoon liittyvät asiat. Tämän kirjan ansioista kokeilin kasvattaa salviaa, koska lukemani perusteella sillä oli jännittäviä vaikutuksia. Muun muassa salviateetä juomalla voi lisätä itsearvostusta. (Mieli ja tunteet-osiossa s.424).

Monilla tutuilla kasveilla on ollut mielenkiintoisen maagisia vaikutuksia mieleen ja kehoon. Esimerkiksi mustikka suojelee psyykkisiltä hyökkäyksiltä ja niitä syömällä voi stimuloida kuulemma älyllistä keskustelua. (s. 456). Tai perunalla on maadoittavia ja suojelevia vaikutuksia. Silmiini osui perunasta kirjoitettu kohta Mieli ja tunteet-osiossa: ”Syö perunamuusia lohdutukseksi.”(s. 420). Samassa osioissa kerrotaan perunan syönnin vahvistavan myötätuntoa ja empaattisia kykyjä. Peruna rentouttaa ja helpottaa myös stressiä. (samalla sivulla eli s.420).

On hauskaa huomata, että tutuista aineksista voi löytyä hauskoja tai kiehtovia vaikutuksia. Tosin joidenkin kasvien kohdalla herää huvittuneisuutta ja ihmetystä, kun lukee vaikkapa juuri perunan vaikutuksista.

Kirjassa on hyvin selkeästi jaoteltuja osioita, kuten ”mieli ja tunteet”, ”rohtokäyttö” ja ”myytit ja taiat” näin muutamia mainitakseni. Hyvä niin, sillä silloin lukija voi selailla paremmin itseään kiinnostavia aiheita, oli kiinnostunut sitten kasvin historiasta, rohtokäytöstä tai kasvin haittavaikutuksista.

Olen yrittänyt etsiä tätä kyseistä kirjaa kaiken maailman nettikaupoista ja kirjakaupoista, mutta ei ole ollut saatavilla tai myynnissä. Oletettavasti kirja on niin vanha, ettei sitä enää myydä. Harmi, olen lainannut ja varannut tämän kirjan niin monta kertaa, että olen katsonut parhaakseni, että olisi parempi hankkia kirja ihan omaan kirjahyllyyn. Suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kasvien maagisista vaikutuksista, magian harjoittajista ja vastaavista asioista.

 

Jutta-Kaisa Lehikoinen, KIR14SN

 

Lähteet:

Outi-kirjaston linkki kirjan kuvaukseen: http://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=showreferat&ISBN=9789515561268 Haettu 29.2.2016

Kirjan kansikuva: https://www.booky.fi/image.php?id=9789515561268&size=noresize Haettu 1.3.2016.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *