Turussa kansainvälisyysideoita etsimässä

Kalenteriin pari kuukautta sitten ilmestynyt merkintä korkeakoulujen kv-kevätpäivät Turussa oli pitkään sellainen mysteeri, ettei siitä oikein tiennyt mitä se pitää sisällään. Ennakko-odotus oli se, että suomalaisten korkeakoulujen ja opiskelijakuntien kv-henkilöstö kokoontuu yhteen kuulemaan puheenvuoroja ja keskustelemaan sekä verkostoitumaan. Nyt, vietettyäni kaksi tiivistä päivää Turussa kv-vastaavamme Patrician kanssa, olen hieman viisaampi. Ja ennakko-odotus piti varsin hyvin paikkansa.

Yksi keskeinen päivien teema oli lisääntynyt maahanmuutto ja siihen liittyvät haasteet. Miten maahanmuuttajien aiempi osaaminen voitaisiin tunnustaa ja miten heidät saisi sitä kautta nopeammin osaksi suomalaista yhteiskuntaa? Mikä korkeakoulujen rooli tässä on? Näiden puheenvuorojen ehdottomasti kiinnostavinta antia oli belgialaisen Rik Torfsin luento maahanmuuton eettisistä ja taloudellisista kysymyksistä sekä paneelikeskustelu, jossa turkkilainen Meyda Yegenoglu  kertoi Turkin kiristyneestä ilmapiiristä ja sitä seuranneesta tieteentekijöiden ulkomaille muutosta.

Oman työn kannalta parhaaseen antiin kuuluivat kv-markkinointia ja kv-alumnitoimintaa käsittelevät sessiot, joista löytyi sellaisia pointteja, joita OSAKO ja Oamk voisivat myös hyödyntää omassa toiminnassaan. Luentojen ulkopuolella keskustelimme parin etelän opiskelijakunnan kanssa siitä, miten voisimme yhteistyössä toteuttaa kv-opiskelijoiden työelämäorientaatiota ja alumnitoimintaa.

Tiiviistä aikataulusta huolimatta ehdimme myös ihastella maisemia Jokirannassa ja Vartiovuorenmäellä sekä nauttia kakkukahvit kenties siisteimmässä kahvilassa ikinä.

Daniel Wallenius
Opiskelijakunta OSAKOn kulttuurisihteeri

Turku keväinen
Olet aina seikkailu
Tälläkin kertaa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *