Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kuhinaa Oamk SimLabissa

Oulu SoteLabs hankkeen puitteissa olemme muodostaneet OuluHealth Labs kokonaisuuteen kuuluvan Oamk SimLabin, jossa on seitsemän erilaista ympäristöä http://www.oamk.fi/simlab . Oamk SimLab tarjoaa myös yritys- ja yhteistyökumppaneillemme upeat puitteet tuote- ja palvelukehitykseen. Oppimisen lisäksi ympäristöissä kehitetään ja testataan uusia terveysteknologian tuotteita ja hyvinvointipalveluja. Oamkilaiset ovatkin laittaneet propellihatut päähänsä innovaatioiden edistämiseksi.

Oamk SimLabin toiminnasta on tiedotettu kansallisissa ja kansainvälisissä konferensseissa ja monialaisissa esitteissä. Kannattaa silmäillä esim. Norwegianin asiakaslehteä, jossa on kuvaus OuluHealth Labseista. Markkinointi onkin tuottanut tulosta, yritykset ovat löytäneet meidät yhteistyökumppaneiksi ja tehneet mukavasti ehdotuksia yhteiskehittämiseen.

Olemme järjestäneet startup- yrityksille palavereita, joissa asiantuntijat ovat tuoneet näkemyksensä yrityksen innovaation jatkokehittämiseen. Myös  matchmaking-tilaisuutemme mahdollisti yritysten ja asiantuntijoiden vuoropuhelun. Tuotetestaustakin on ollut eri ympäristöissä, näin opiskelijatkin pääsivät mukaan tuotekehitykseen. Yritykset ovat olleet kiinnostuneita myös monipuolistamaan simulaatioympäristöjämme tarjoten uusia tuotteita opiskelijoiden, opettajien ja käyttäjien arvioitavaksi. Uudenlainen yhteistyömme on tuonut konkreettista lisäarvoa yritysten jatkotyöskentelylle parempien tuotteiden aikaansaamiseksi.

Oamk SimLab profiloituu myös palvelujen kehittämisessä, jota tehdään aidoissa toimintaympäristöissäkin.  Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa ja Tuulikellon päiväkodissa sosionomi-, logopedia-, toiminta- ja fysioterapiaopiskelijat järjestivät lasten sosiaalisten ja leikkitaitojen ryhmätoimintaa ammattilaisten ja opettajien kanssa. Yritysyhteistyötäkin tehtiin leikinarviointimenetelmän ja Satuhieronnan merkeissä. Varhaiskasvatukseen rantautunut Satuhieronta on menetelmä, joka johdattelee myönteisen kosketuksen ja voimaannuttavien satujen maailmaan. Kokeilut saivat erinomaisen palautteen niin lapsilta, opiskelijoilta kuin ammattilaisiltakin.

Palvelujen kehittämiseen liittyen lääketieteen- ja hoitotyön opiskelijat ovat harjoitelleet parityöskentelyä Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa tiimityön ja asiakaslähtöisten palvelujen kehittämiseksi. Hammaslääketieteen ja suuhygienistiopiskelijoiden uudenlainen yhteistyö mahdollistuu vuoden 2017 alussa uudessa Aapistien rakennuksessa. Odotammekin innolla uutta toimintaympäristöä OralSimille.

Touhukkaan lukuvuoden jälkeen laitamme propellihatut hyllylle, keräämme voimia kesällä ja jatkamme syksyllä uusin voimin ja ideoin.

Helena Heikka

Yliopettaja
Oulu SoteLabs-
osahankkeen projektipäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *