Kesäkauteen valmistautuminen

Kevään opinnot saatu pakettiin ja kesätyöt ovat alkaneet rullaamaan Outokummun terästehtaalla. Varusmiespalveluksen jälkeen koulunkäynnin aloitus oli hieman haastavaa. Kevät lukukausi olikin hieman totuttelua koulunkäyntiin ja siirtoasioiden järjestelyä, mutta opinnot etenivät kuitenkin hyvin. OSUA:n tarjoamat liikuntapalvelut olivat kovassa käytössä varsinkin talvikautena, kun ulkona treenaaminen oli vaikeahkoa. Talvikausi päättyikin juokkue SM-kilpailuihin Kemissä, josta tuomisina juokkue pronssi.

Kesäkauteen valmistautuminen oli ahkeraa ja pitkää matkaa ammuin aina kun vain oli mahdollista. EM-karsinnat käytiin Porissa huhtikuun puolessa välissä. Kuitenkin viikkoa ennen karsintaa jännetupentulehdus puhkesi kädessä niin pahaksi, ettei ampumisesta tahtonut tulla mitään. Lähdin kuitenkin karsintoihin kokeilemaan, josko käsi kestäisi ampumista. Ei kestänyt. Oli tehtävä valinta jatkanko hammasta purren kilpailun loppuun vai heitänkö pyyhkeen kehään. Totesin että jätän mielummin karsinnat kesken kuin että mahdollisesti koko kesäkauden. Näin ollen karsiuduin kaikista kesän ulkomaan kisoista.

Tämän jälkeen oli pari viikkoa aikaa antaa käden (ja henkisten haavojen) parantua. Pienin askelin ammuntamääriä nostaen sain treenaamisen kunnolla käyntiin ja nyt ammunta kulkeekin lähes samalla tasolla kuin aiempana vuonna. Kesäkausi starttasikin viikonloppuna voitokkaasti Rovaniemellä tuloksella 635, johon olen loukkaantumisen vuoksi tyytyväinen. Nyt tähtäimenä ovatkin kesä SM-kisat, jotka järjestetään Kemissä heinäkuun lopussa. Luottavaisin mielin kohti uusia haasteita.

Jaakko Hepola

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *