Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Vieläkö hehkun?

Osallistuin eilen NortherGlow 2016-seminaariin, jossa oli lukuisia hyviä puhujia digitalisaatioon ja liiketoiminnan kansainvälistymiseen liittyen. Ensimmäinen puhuja Eric ”Mean Melin” Melin  AirGuitar show – reveal your own process sai innovaatiosolut heräämään ja aloitti energisoivasti seminaaripäivän. 5G ditalisaation veturina puolestaan suuntasi tehokkaasti katseita kohti tulevia vuosia.

Siili Solutionsin Seppo Kuulan esityksestä jäi mieleeni hänen joltain lainaama ajatus siitä, että yritys pitäisi nähdä koiravaljakkona, jossa aina jonkun koiran on saatava levätä välissä. Voisiko tätä ajatusta soveltaa OAMKin tutkinto-ohjelmien kehittämisessä?

Muina menestymisen tulijalkoina Kuula mainitsi digitaalisen vallankumouksen myötä keskittymisen palveluihin, yhdessä luomisen (co-creation) ja virtaviivaistamisen (lean-ajattelu). Tässä kohdassa ajatukseni risteili ops-työhön. Eiköhän mekin satsata oikein kunnolla siihen, että uudet opetussuunnitelmat tehdään yhdessä opiskelijoiden, yritysten ja muiden organisaatioiden edustajien kanssa?

Bisnesenkelin & menestyneen kasvuyrittäjän Kim Väisäsen puheenvuorosta mieleeni jäi erityisesti se, että on menestys (success) on hyvä erottaa onnistumisesta (success). Väisänen lainasi Churchilliä todeten ”Sucess is going from failure to failure without losing enthusiasm.” Hyvä pointti – menestyjä tosiaan onkin se, joka on sitkeä. Täytyy kestää alamäkiä ja olla valmis tekemään lujasti töitä.

Surviving the Tech Stormin Niclas Bergman vei kuulijat muutaman vuosikymmenen päähän. Tästä puheenvuorosta jäi erityisesti mieleeni se, että miten voisimme vielä paremmin valmentaa nuoria näkemään teknologian tuomia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Bergman kertoi esimerkin itse ajavasta autosta, jonka yleistyminen voi tuoda suuren kasvumahdollisuuden alkoholijuomien valmistajille ja myyjille. Eipä olisi tullut mieleenkään tuollainen asia.

Seminaarin jälkeen meni kotiin posket punaisena innosta hehkuen ja pää täynnä kymmeniä ideoita ja mahdollisuuksia. Nyt seuraavana päivänä eletään kriittisiä hetkiä – ellen nyt kirjaa ideoita ylös tai laita jotain asioita käytännössä alulle, mikään ei muutu. Ensi viikolla olen jo unohtanut tuon glown ja palannut turvalliseen arkeen. Tai ehkä Google Ari Lampelan ohjeen mukaisesti lähden silti kokeilemaan jotain uuttaa, koska ”failure is success”!

Tiina Gallén, tiimipäällikkö, yliopettaja

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *