Hunajainen kesä

Toteutin agrologiopintojeni viimeistä työharjoittelujaksoani Hunajayhtymä Oy – yrityksessä Loimaalla. Loimaa on Varsinais-Suomessa sijaitseva paikkakunta, Turkuun on täältä matkaa 65 kilometriä ja Tampereelle 90 kilometriä. Loimaa on hyvin maatalousvaltaista seutua, täällä viljellään kaikenlaista: kauraa, ohraa, vehnää, härkäpapua ja hernettä, kuminaa, hamppua… Kotieläintalous on myös monipuolinen, on paljon siipikarjatiloja, sikatiloja sekä myös nautakarjatiloja.

Itse en kuitenkaan ollut tänä kesänä peltohommissa tai muussakaan tavallisessa maatalousalan hommassa. Tutustuin tänä kesänä mehiläistarhaukseen ja kaupan alaan, kun työskentelin mehiläistarvikemyymälässä, joka palvelee mehiläistarhaajia ympäri Suomen. Mehiläistarhaajien keskuudesta löytyy sekä harrastajia että päätoimisesti mehiläistarhausta harjoittavia. Työssäni palvelin sekä tarhaajia, jotka kävivät myymälässä, että puhelimen tai verkkokaupan kautta asioivia tarhaajia. Opin paljon uusia asioita mehiläistarhauksesta, vaikka ala on minulle entuudestaankin tuttu. Vastasin asiakkaiden kysymyksiin, koskien mm. laitteiden ja työkalujen käyttöä sekä punkkitorjuntojen toteuttamista. Tuotteiden tunteminen ja asiantunteva esitteleminen asiakkaille olivat mielestäni tärkeitä asioita markkinointi- ja myyntityössäni. Työpaikan suurena plussana oli oikein hyvä työilmapiiri ja minulla oli onnistunut perehdytys työhön työsuhteen alussa.

Hunajayhtymä on perustettu vuonna 1969 mehiläishoitajien toimesta. Yritys on osakeyhtiö, jolla on noin 350 osakkeenomistajaa, joista merkittävä osa on mehiläishoitajia. Hunajayhtymän liikevaihdosta hunajakaupan osuus on 80 %. Yritys pakkaa ja markkinoi kotimaista hunajaa ja sen lisäksi ylläpitää mehiläistarvikekauppaa. Yritys onkin Suomen suurin kotimaisen hunajan pakkaaja. Hunajayhtymällä on yli 100 sopimustuottajaa, jotka tuovat yritykselle hunajaa, jota yrityksen tiloissa pakataan. Hunajayhtymän hunajaa voi ostaa K-Citymarketeista, Lidleistä, Prismoista ja muista liikkeistä. Hunajayhtymän hunajat tunnistaa logosta ja oranssinkeltaisesta purkista ja nyt syksyllä voi ostaa rajoitetun erän ’Uuden sadon Hunajaa’ kaupasta! Hunaja-aiheisia reseptejä ja muuta infoa löytyy Hunajayhtymän nettisivuilta: www.hunaja.fi.

Liisa Hildinger, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *