Alumnit tukemassa verkostoitumista: agrologiopiskelijoiden syyskisat Mustialassa

Alumniyhdistys antaa avustusta opiskelijoiden tai alumnien järjestämille tapahtumille, jotka tukevat ryhmäytymistä, työelämää tai alumniutta. Tänä syksynä olemme päässeet tukemaan montaa hienoa tapahtumaa. Eräs avustamistamme tapahtumista oli luonnonvara-alan opiskelijoiden matka Mustialan syyskisoihin, josta seuraavassa tarkempi kuvaus.

Oulun luovat Mustialassa

Lähdimme 4.11 perjantaina Oulusta kolmen autollisen voimin kisailemaan Hamk:n, Mustialan kampuksella järjestettäviin syyskisoihin. Syyskisat ovat toinen vuosittain järjestettävistä Suomen agrologiopiskelijoiden kokoontumistapahtuma. Tapahtumissa päästään tutustumaan ja verkostoitumaan maan muiden vertaisten opiskelijoiden kesken. Tapahtumissa järjestetään aina lauantaille kisatapahtuma, jossa mitellään koulujen kesken. Syyskisoissa urheilulajina toimii sähly ja Nuijaturnauksessa keväisin kisaillaan lentopallomestaruudesta.

Kisoihin lähdimme kevyen lumisateen saattelemana, ja jokainen auto lähti omaan tahtiinsa lipumaan kohti etelää. Matkaa yhteen suuntaan karttui kullekin autolle vajaat 600 km. Lukuisten sattumusten jälkeen kuitenkin saimme päästyä perille.

Lauantain kisailut alkoivat osaltamme heikonpuoleisesti, alkueristä saimme voitettua vain yhden ja saimme kaksi tasapeliä. Mittelöt olivat erä erän jälkeen todella tasavertaisia, mutta eilinen pitkä ja raskas matka vian painoi pelaajien suorituksia. Olimme jo menettäneet toivomme viimeisen tasapelin jälkeen ja päätimmekin jo suunnata kohti saunatiloja nuolemaan kuvainnollisia haavojamme. Kunnes kuitenkin joukkueen kapteeni meni vielä varmistamaan tilanteen järjestävältä seuralta. Yhdessä voitossa saavuttaneiden maaliemme johdosta olimme kuin ihmeen kaupalla sittenkin selvinneet pronssipeleihin. Keräsimme kiireen vilkkaa pelaajat takaisin kentälle ja finaalipeli sai alkaa. Pronssipeliin Savoniaa vastaan astuimme suoraan edellisestä pelistä väsyneinä. Peli alkoi hyvin tasaväkisesti, kuitenkin erätauon viheltäessä tilanne oli 2-1 Savonialle. Erätauon jälkeen kisaajat olivat saaneet uutta virtaa, kun alkoi selvitä, että tämä voi oikeasti olla voitettavissa. Ja siitä alkoi tiukka nousu altavastaajan asemasta. Maaleja alkoi sadella, tilanne tasoittui 2-2 ja hurmio pelaajissa kiihtyi. Tilanne muuttui hetki hetkeltä päädystä päätyyn, kunnes tähtihyökkääjät löysivät oikeat paikat iskeä. Pisteet nousivat 3-3 ja viimeiset minuutit alkoivat lähestyä. Pokaali mielissään alkoi tiukka loppukiri, ja pisteet nousivatkin viimehetkillä 3-5 tilanteeseen ja pelistä loppui tiima. Olimme voittaneet pronssia!

Voitosta ylpeät pelittäjät odottamassa palkintojenjakoa

Voittoa lähdimme juhlistamaan luonnollisesti saunottamalla poikaa pitkään ja hartaasti, Poika ei välttämättä ollut kaunein eikä isoin, mutta se oli meidän. Saunomisten jälkeen koko edustus lähti koulun alueella toimivaan pienpanimo Iso Piippuun maistelemaan mitä heillä olisi tarjolla. Panimon oluttuvassa järjestimme itsemme keskeiseen pitkään pöytään, jossa pääsimme yhdessä juhlistamaan omaa pientä mutta sitäkin merkittävämpää saavutustamme.

Oulun edustus juhlistamassa lähipanimossa pronssiVOITTOA

Lauantaista selvittyämme lähdimme sunnuntaina autokunnittain pikkuhiljaa valumaan kohti pohjoista, väsyneinä mutta onnellisina.

Pekka Runola
Oamk, Luonnonvara-ala

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *